• 21.09.2024 01:12

Українське дербі в Іспанії: тріумф Циганкова над Луніним

У чемпіонаті Іспанії пройшло українське дербі.

У вівторок, 25-го квітня, на теренах Іспанії зустрічалися дві команди з прімери, в складі яких виступають українці – «Реал» Андрія Луніна та «Жирона» Віктора Циганкова. Проте, враховуючи статус українського кіпера в мадридському колективі, в повноцінне дербі за участю двох наших співвітчизників вірилося складно.

Хай там як, прямо напередодні матчу в стані «вершкових» трапився форс-мажор. В основного голкіпера команди Тібо Куртуа діагностували гастроентерит, тому чого його участь в грі з каталонцями виявилася неможливою. Як наслідок, через травму бельгійського стража воріт черговий шанс виявити себе отримав наш Лунін.

Як всі вже могли зрозуміти, як Лунін, так і Циганков вийшли у стартовому складі своїх команд. Однак Андрій, мабуть, цей вечір хоче старти зі своєї пам’яті, оскільки своєю нагодою він, делікатно кажучи не скористався. Поєдинок завершився несподіваною перемогою «Жирони», а український воротар пропустив аж чотири рази (всі від форварда Валентіна Кастельяноса) – 2:4.

Заради справедливості варто відзначити, що в більшості пропущених м’ячів ніякої провини Луніна немає. Тричі форвард «Жирони» через неуважність захисників залишався наодинці на ударній позиції і буквально розстрілював нашого земляка – в цих епізодах не врятували б 90% найкращих воротарів світу. Хоч якісь мінімальні претензії можна висловити Андрію лише за 2-й пропущений гол, коли Кастельянос вирвався віч-на-віч та прокинув кіперу круглого поміж ніг. Хоча знову ж таки, це був вихід один на один…

Втім, авторитетні статистичні ресурси все одно вирішили невиправдано «повішати всіх собак» на українського воротаря. Одразу два портали, «WhoScored» та «SofaScore», визнали Луніна найгіршим гравцем матчу зі «Жироною», оцінивши його гру в 5,4 та 5,6 бала відповідно. Зазначимо, що крім чотирьох пропущений м’ячів Андрій зробив 1 сейв при 5 ударах в площину воріт, 1 раз успішно зіграв на виході з воріт, зробив 37 дотиків до м’яча та віддав 26 точних передач з 31-ї (84%).

Щодо Циганкова, то він у той же час провів достатньо непоганий поєдинок. Незважаючи на те, що Віктор не зумів записати до свого активу результативних дій, він приніс багато користі команді: відпрацьовував у обороні, розганяв контратаки та намагався всіляко загострювати гру. Загалом, українець зробив хороший внесок до перемоги над мадридським грандом.

Від вищезгаданих ресурсів «WhoScored» та «SofaScore», які розкритикували Луніна, вінґер Циганков отримав приблизно однакові оцінки – 6,7 та 6,8 бала відповідно. Показник очікуваних голів (xG) Віктора склав 0,15. За 72 хвилини на полі він зробив 29 дотиків до м’яча, віддав 14 точних передач з 20-ти (70%), в тому числі 2 ключові. Крім того, лідер «Жирони» завдав 3 удари по воротах (1 неточний та 2 заблоковані), провів 1 вдале обведення при 1 спробі, заблокував 1 удар та 1 раз виніс м’яч.

0
Один коментар до “Українське дербі в Іспанії: тріумф Циганкова над Луніним”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*