• 21.09.2024 03:43

«Маріуполя» в УПЛ не буде, але гратиме в Бразилії

25 Кві 2023, 14:49

Маріупольська команда пропустить наступний сезон української першості.

Віце-президент «Маріуполя» Андрій Санін у своєму фейсбуці повідомив, що клуб пропустить наступний сезон чемпіонату України, але попросив про відтермінування повернення в УПЛ на сезон-2024/25.

Шановні друзі, протягом останнього часу я отримав чимало запитів від журналістів щодо подальшої долі нашого клубу. Відповідаю – доки наше місто окуповано, ми не маємо ні фізичної, ні технічної, ні фінансової можливості повернутися до участі в Чемпіонаті України.

Навіть якщо така бажана деокупація Маріуполя відбудеться в найближчій час, нам буде потрібно десь 9-12 місяців упорної праці на відновлення нашої спортивної інфраструктури, настільки вона зараз занедбана. Тому ми звернулися до УПЛ з проханням відтермінувати наше повернення до лав еліти українського футболу на сезон 2024/2025, і дуже сподіваємось на підтримку колег у цьому питанні, – написав Санін.

Варто відзначити, що на день раніше, буквально вчора, за участю «приазовців» з’явилася ще одна досить гучна новина – «Маріуполь» гратиме у чемпіонаті Бразилії. Річ у тому, що тамтешній клуб «Бател» з 3-го дивізіону штату Парана зовсім несподівано прийняв назви та кольори «Маріуполя».

Так-так, ви все правильно зрозуміли. Тепер в одній з нижчих ліг Бразилії гратиме команда «Маріуполь», яка носитиме звичну емблему українського клубу та гратиме в формі його кольорів. У «Бателі» пояснили, що пішли на такий крок через те, аби продемонструвати таким чином свою пітримку Україні у нашій боротьбі з російськими загарбниками.

«Бател» прийме назву та кольори клубу «Маріуполь». І подбає про команду, поки та не зможе повернутися додому. Маріуполь – символ стійкості українського народу та нації. Давайте збережемо традиції та пристрасть до футболу. Настав час подбати про цю команду, шанувати ці кольори та зберегти їхню історію. У країні футболу, – йдеться у заяві бразильського клубу.

Словом, вищезгаданий «Маріуполя» Санін підтримав ініціативу бразильських друзів і подякував їм за такі підтримку у своїх соціальних мережах. Водночас він також відзначив, що тамтешній колектив носитиме назву та символіку тимчасово, поки «приазовці» не зможуть повернутися в уже деокупований український Маріуполь.

Хлопці з регіону Прудентополіс, де 70% місцевих жителів є етнічними українцями та їхніми нащадками, деякий час гратимуть у помаранчево-синіх кольорах та з нашим лого на грудях, на знак підтримки Українського Маріуполя та його команди, очікуючи повернення нашої команди та місцевих на стадіон імені Володимира Бойка, – написав Санін.

Нагадаємо, що «Маріуполь» не вийшов на старт цього сезону в українській прем’єр-лізі через повномасштабну війну в нашій країні. Приазовське місто було окуповане російськими військами навесні минулого року.

0
Один коментар до “«Маріуполя» в УПЛ не буде, але гратиме в Бразилії”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*