• 02.05.2024 08:10

У поєдинку за 3-тє місце на чемпіонаті Європи жіноча збірна України з футзалу перемогла команду Угорщини, яка отримала путівку у фінальний турнір завдяки відстороненню російських збірних та клубів від змагань під егідою ФІФА та УЄФА.

Євро-2022 з футзалу серед жінок. Матч за 3-тє місце

Угорщина Україна – 1:2

Голи: Ґорват, 39 – Титова, 9; Воловенко, 23

Угорщина: Торма, Фюлеп, Тот, Кращенич, Ґорват, Гарґаш, Салькаї, Фабіан, Фольк, Чепреґі, Івеґеш, Кото, Варґа, Кох

Україна: Сагайдачна, Гриценко, Скибіна, Дубицька, Форсюк, Кислова, Дрозд, Титова, Кирильчук, Воловенко, Бабенко, Єрьоменко, Бурлаченко, Рубан

Попередження: Івеґеш, 13; Фольк, 18 – Рубан, 35

1-ий тайм пройшов за значної переваги українок. На 2-ій хвилині команди обмінялися небезпечними моментами: Скибіна після виходу сам на сам не змогла переграти голкіперку, а з ударом Ґорват упоралася Сагайдачна. Надалі «синьо-жовті» збільшили перевагу за ударами й моментами, зокрема, Гриценко після кутового ударом з льоту поцілила в поперечину, а Скибіна ледь не спрямувала м’яч у порожні ворота.

На 9-ій хвилині перевага нашої команди вилилася в гол Титової, якій асистувала Рубан. На 16-ій хвилині Скибіна опинилася перед голкіперкою, але Торма потягнула її удар. Незадовго до перерви у порожні ворота пробивала Воловенко, однак на шляху м’яча встигла стати суперниця.

На початку 2-го тайму українки забили вдруге – після передачі Титової з кутового влучно пробила Воловенко. Невдовзі на хорошій позиції опинилася Скибіна, однак пробила повз ціль. Угорки відповіли небезпечним ударом Фольк поруч зі стійкою, також у площину влучила Ґорват. На 27-ій хвилині момент мала Рубан, однак їй не вистачило точності. Пізніше команди обмінялися ударами Чепрегі та Бурлаченко, з якими впоралися воротарки. В останню 10-хвилинку угорки регулярно грали в 5 «польових», і на 39-ій хвилині 1 гол відіграла Ґорват. Та українки зуміли втримати переможний рахунок і на 2-му у своїй історії чемпіонаті Європи жіноча збірна України здобула бронзові нагороди – після 4-го місця на попередній першості.

Фінал

Португалія – Іспанія –3:3, за пен. – 1:4

Голи: Азеведу, 12; Пішку, 19, 49 – Де Пас, 20, 35; Санз, 44

Нереалізовані дабл-пенальті: Пішку, 43, 47 (П), Ванеса, 46 (П)

1/2 фіналу

Україна – Іспанія – 0:9

Голи: Майте, 1; Лусі, 8, 28; І.Кордоба, 18; Пеке, 19; Де Пас, 28; Санз, 31; Амелія, 32; Сампер, 38

Україна: Кислова, Гриценко, Скибіна, Дубицька, Форсюк, Сагайдачна, Дрозд, Титова, Кирильчук, Воловенко, Бабенко, Єрьоменко, Бурлаченко, Рубан

Іспанія: Сільвія, Майте, Пеке, Амелія, Луган, Марта, Ноелія, Дані, Л.Кордоба, Де Пас, Лусі, Сампер, Санз, І.Кордоба

Попередження: Гриценко, 19

У півфіналі Євро-2022 українська футзальна збірна поступилася чинному на той час чемпіону Європи – команді Іспанії. Уже на 1-ій хвилині зустрічі суперниці повели в рахунку – Майте забила після помилки українок. Пізніше піренейки завдали ще кількох ударів у наші ворота. На 4-ій хвилині небезпечно пробила Гриценко, але голкіперка суперниць упоралася, своїми спробами також запам’яталися Форсюк і Рубан. Надалі ініціативою повністю заволоділи іспанки. На 8-ій хвилині, після класної комбінації, Лусі замкнула дальню стійку й подвоїла перевагу суперниць. Потім неодноразово нашу команду виручала Кислова. На 17-ій хвилині «синьо-жовті» мали 2 шанси розмочити рахунок, але з ударом Форсюк упоралась голкіперка, а Дубицькій не вистачило влучності. Незадовго до перерви підопічні Клаудії Понс забили ще двічі. Спершу Ірене Кордоба технічно розвернулася і «перекинула» Кислову, а згодом Пеке влучним ударом завершила розіграш штрафного.

Більшу частину 2-го тайму ініціативою володіли іспанки, регулярно змушуючи Кислову вступати у гру. На 28-ій хвилині суперниці забили ще двічі – у контратаці влучного удару завдала Де Пас, а після кутового дубль оформила Лусі. Пізніше іспанки відзначилися ще тричі, тоді як українкам не вдалося розмочити рахунок. Після поразки у півфіналі наша команда отримала право боротися за «бронзу» з угорками.

Португалія – Угорщина – 6:0

Голи: Пішку, 13; Педрейра, 17; Фіфо, 18; Фольк, 23, автогол; Морґаду, 35; Перейра, 37

5
Один коментар до “Бронзове Євро українок”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*