• 29.04.2024 04:31

Нарешті пощастило нефартовому

Карлос Санйс здобув свою першу перемогу у кар’єрі у драматичних перегонах у Сільверстоуні.

Дощова кваліфікація принесла мало сюрпризів, і якби не помилка Леклера – то взагалі б обійшлась без них. Сайнс стартував з поула, але пропустив уперед Ферстапена. Втім, це не мало жодного значення, адже через жахливу аварію Жоу перегони зупинили.

Другий старт вже виграв Сайнс, але на десятому колі трохи помилився і Ферстапен став лідером. Але ненадовго – на машині нідерландця виникли проблеми, він втратив темп, пропустив обидвох гонщиків “Ферарі” і заїхав на піт. Це мало допомогло – підтримувати темп лідерів він вже не міг.

Попереду ж відбувались цікаві події. Чудовий темп демонстрував Льюїс Гемілтон, який свою зупинку у боксах зробив значно пізніше пілотів “Ферарі” і на фінальному відрізку розраховував поборотися навіть за перемогу. “Ферарісти” зрробили рокіровку – Сайнс пропустив Леклера, який був явно швидше. Але всім карти сплутав Естебан Окон, машина якого зупинилась на стартовій прямій і на трасу виїхала машина безпеки. Практично всі у цей час заїхали на зміну ґуми, окрім лідера Леклера. Після рестарту Шарль на гарді не зміг пручатися Карлосу на софті. А на третє місце несподівано вискочив Серхіо Перес. Через ушкодження машини він ще на перших колах змушений був заїжджати у бокси – але тишком-нишком добрався до четвертого місця і після рестарту блискуче обійшов Гемілтона. Щоправда, згодом британець, скориставшись боротьбою Леклера і Переса, обійшов їз обох – але ті швидко повернули позиції. Врешті-решт Перес пройшов Леклера, трохи пізніше це зробив і Гемілтон.

Тож Леклер трохи скоротив відставання в загальному заліку від Ферстапена, але зовсім трохи. Макс фінішував сьомим, відбиваючи атаки свого друга Міка Шумахера, який, до речі, здобув свої перші очки у Формулі-1. Ферстапен на 34 очки випереджає Переса, і на 43 Леклера.

4
Один коментар до “Нарешті пощастило нефартовому”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*