• 13.05.2024 09:52

За результатами жеребкування відбіркового раунду європейської кваліфікації чемпіонату світу з пляжного футболу 2021-го року, збірна України потрапила до групи «А» і змагатиметься у ній із Португалією, Туреччиною та ще 1-єю командою, що вийде з попереднього відбіркового раунду. Як відомо, у кваліфікації євроліги-2021 «синьо-жовті» також гратимуть у групі зі збірною Португалії – номером 1 у світовому рейтингу пляжного футболу.

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко поділився думками щодо жеребу:

– Я вважаю збірну Португалії фаворитом нашої групи, це топ-команда. Але в тому, що ми потрапили на неї у групі, є і свій плюс. Якщо все складеться добре, то у плей-оф за вихід на ЧС-2021 ми з португальцями не зустрінемося.

А от складнощів нам додасть те, що ми граємо з Португалією в неї вдома. За господарів будуть уболівальники, знайоме поле та дещо специфічні м’ячі, які зазвичай там перекачані. До цього потрібно адаптуватися. Ну і плюс судді, на яких фанати дуже тиснуть. Арбітри намагаються бути об’єктивними, але іноді все ж приймають незрозумілі рішення.

Звичайно, ми боротимемося за 1-ше місце, щоб вийти в плей-оф на 2-гу команду з іншої групи. Водночас розглядаємо всі варіанти. Однак якщо ми посядемо не 1-ше місце, а 2-ге, то, найвірогідніше, вийдемо на когось із сіяних – Італію, Іспанію або Швейцарію.

Однак не слід забувати й про 3-тю збірну – Туреччину. Вона грає у відкритий технічний футбол, особливо, якщо їй дають розвернутися. У цій команді беззаперечним лідером є такий відомий гравець, як Сем. Він дуже добре б’є через себе, це емоційний і амбітний футболіст, справжній двигун збірної. Туреччина багато забиває, але й багато пропускає. Будемо на неї теж налаштовуватися серйозно. Ну і буде ще 4-та команда з попереднього відбіркового раунду. І це буде такий собі міцний середнячок, у жодному разі не прохідний суперник.

Склад груп відбіркового турніру ЧС-2021 в європейській зоні

Попередній раунд

Група А: Чехія, Норвегія, Молдова

Група В: Англія, Румунія, Естонія, Швеція

Група С: Казахстан, Литва, Данія

Основний раунд

Група А: Португалія, Україна, Туреччина, кваліфаєр 2

Група В: Італія, Німеччина, кваліфаєр 1, кваліфаєр 3

Група С: Іспанія, Білорусь, Польща, кваліфаєр 4

Група D: Швейцарія, Франція, Азербайджан, кваліфаєр 5

За регламентом змагань, 8 команд, що посядуть 1-ші та 2-гі місця у групах, зіграють стикові матчі. Таким чином від Європи путівки на світову першість отримають 4 команди, що пройдуть відбір. Кваліфікаційні змагання світової першості проходитимуть із 17-го до 27-го червня в португальському Назаре.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*