• 18.05.2024 07:07

Катастрофи лідерів

6 Чер 2021, 17:19

Аварія Ферстапена і помилка Гемілтона зберегли статус-кво у чемпіонаті.

Поул-позишн в Азербайджані сенсаційно здобув Шарль Леклер (друга поспіль його перемога у кваліфікації). Невимушено допоміг йому в цьому Льюїс Гемілтон – монегаск у своїй найкращій спробі зміг скористатись повітряним мішком від машини семиразового чемпіона світу.
Проте під час перегонів, як і передбачали фахівці, тримати темп “Мерседеса” та “Ред Була” йому не вдалося. Спочатку його обійшов Гемілтон, а потім і Ферстапен. А після першої доволі ранньої хвилі піт-стопів Шарль взагалі відкотився на п’яте місце. А ось у лідери вибились пілоти “Ред Була”, очолив перегони Ферстапен, Перес був другим, і тільки за ними розташувався Льюїс Гемілтон. Макс швидко відірвався від напарника, Гемілтон тримався в темпі Переса.
Але через аварію Строла на трасу виїхила машина безпеки і всі відриви було знівельовано. Після рестарту потішив Себастьян Фетель, який обійшов Леклера і Ґаслі та вийшов на четверту позицію. А згодом став третім – через прокол шини в аварію потрапив лідер гонки Макс Ферстапен.
За три кола до фінішу перегони зупили. Пілоти змогли змінити ґуму. Стартували з місця. Льюїсу старт вдався краще, але він так хотів зберегти позицію, що запізно загальмував, не випсався у поворот і пропустив вперед весь пелетон.
Таким чином статус-ков у чемпіонаті серед лідерів зберігся: Ферстапен випереджає Гемілтона на 4 очки.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*