• 19.10.2024 01:23

«Арена Львів проти банерів на підтримку «Азову»?

15 Жов 2024, 9:43 ,

На представників львівського стадіону поскаржилися.

ГО «Цитадель» на своїй сторінці в інстаґрамі повідомила, що «Арена Львів» не дозволила пронести банер «Free Azov» на матч чемпіонату України між «Шахтарем» та «ЛНЗ».

«Арена Львів проти плакатів «Free Azov»! Майже 30 місяців захисники Маріуполя перебувають у полоні. В травні 2022-го року вони виконали наказ вищого військово-політичного керівництва — склали зброю та вийшли з території «Азовсталь». Здавалося , що весь світ знає про героїчний шлях бійців Азову. Наприклад, Японія внесла подвиг наших військових в Бусідо.

На різних заходах світового масштабу можна побачити такий важливий лозунг «Free Azov». Однак, виявляється, що навіть в Україні не кожен може гідно оцінити важливість та трагічність теми полону Маріупольських захисників. Хочемо поділитися з Вами інцидентом, що стався на матчі «Шахтар» – «ЛНЗ», який відбувся на Арені Львів (06.10).

Футбольні матчі УПЛ є ще одною можливістю нагадати українцям, що захисники Маріуполя досі перебувають в полоні. Вболівальники «ЛНЗ» вже за традицією (на кожен матч, що проходить у неділю) привезли з собою трафарети та плакати на тему «Free Azov». Зазначимо, що перед цим матчем були вже виїзди, де все проходило з підтримкою стюардів, але, на великий подив, не цього разу. 

Охорона та працівники стадіону «Арена – Львів» заборонили пронести плакати, пояснюючи це тим, що фанати можуть «почати їх палити». Інших пояснень не було, крім того, вони пропустили основний банер «free Mariupol defenders», хоч і змусили його розгортати та довго розглядали. Все це змусило запізнитися на початок матчу.

Молоді вболівальники «ЛНЗ» все ж змогли зробити акцент на важливу тему, без плакатів, за допомогою вигуків, але настрій це всім зіпсувало. Настрій зіпсувався, бо здавалося ми находимся у патріотичному місті — у Львові. Здавалося йде наймасштабніша війна з часів другої світової. Здавалося весь світ знає подвиг «азовців».

Проте адміністрація одного з найбільших стадіонів України вважає за доцільне не допускати молодь з картонними плакатами, не просто з плакатами, а з болючими лозунгами, які лунають далеко за межами нашої держави. Вважаємо за потрібне зробити все можливе, щоб адміністрація стадіону «Арена-Львів» зробила правильні висновки і щоб дана ситуація виникла в перше і в останнє. Хоча поспілкувавшись з фанатами інших двіжух, стає зрозуміло, що цей інцидент далеко не перший», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що поєдинок між «Шахтарем» та «ЛНЗ» завершився перемогою «гірників» з рахунком 5:1.

0

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*