• 19.10.2024 13:32

У «Карпат» «може бути серйозне покарання». Що сталося?

12 Жов 2024, 17:43 ,

Медійник висловився про методи трансферної роботи львівського клубу.

Останнім часом у медіа активно закидали «Карпатам», що вони крадуть футболістів. Повідомлялося, що «зелено-білі» ведуть перемовини з Тимуром Стецьковим та Іваном Калюжним, намагаючись переманити їх вільними агентами.

Відомий коментатор Віктор Вацко поділився своєю думкою щодо цього, зазначивши, що не бачить в таких спробах нічого поганого:

Я сам не розумію цих істерик, які зараз в медіа. Просто задумайтеся: як можна вкрасти професійного футболіста, який має контракт з професійним клубом? Ще раз: професійний контракт із професійним клубом із всім, що цього витікає. Цей контракт всюди зареєстрований, де потрібно. Ну це ж смішно. Я вважаю, що це чистий клікбейт від тих, хто це розганяє, – сказав Вацко.

Медійник вважає, що «Кривбасу» та «Олександрії» не потрібно було доводити справу до цього, продовживши угоди з футболістами, які зараз цікаві львівському клубу, дещо раніше:

Контракти Стецькова та Калюжного з «Кривбасом» та «Олександрією» діють до літа наступного року. Те, що їх переманюють «Карпати» чи будь-який інший клуб, я вважаю, що тут нічого ненормального з точки зору ведення бізнесу немає. Більше того, більш нормально взяти потрібного тобі футболіста безкоштовно. Це плюс для менеджменту клубу, який такого футболіста отримає, але мінус для клубу, який такого футболіста втрачає.

Що заважало «Олександрії» розгледіти талант і потенціал Калюжного та, скажімо, взимку продовжити з ним контракт? Що заважало «Кривбасу» не дотягувати історію з контрактом Стецькова до літа, коли в нього менше року залишається контракту? Ви бачите, що у вас хороший і сильний футболіст, на якого ви розраховуєте. Подумайте трохи наперед, щоб його преміювати, стимулювати, зарплатку підняти і підкріпити до клубу на довше, – додав коментатор.

Вацко поставив вищезгаданим клубам у приклад «Шахтар» та «Динамо», які заздалегідь пропонують гравцям нові контракти:

У нас останнім часом в футболі стало модно підписувати футболіста на рочок контракту, а потім дивитися по ситуації, перестраховуючись таким чином. Така тендеція пішла в нашому футболі останніми роками, раніше такого не було. Давайте візьмемо як приклад великі клуби. «Шахтар» із Судаковим контракт «до пенсії» продовжив.

Щодо Мудрика, як тільки якийсь натяк на інтерес з’явився, то вони продовжили контракт на 100 років. У «Динамо» з провідними гравцями, до яких може бути інтерес, також тривалі контракти. Так воно якось працює у футболі, так воно працює якось у футбольному бізнесі, – сказав журналіст.

Крім того, коментатор навів приклади з європейського футболу, коли гравців переманювали таким чином:

Про крадіжки мені в принципі смішно слухати і читати. Коли «Реал» бере Мбапе вільним агентом, за рік чи навіть більше гойдаючи ситуацію до закінчення контракту з «ПСЖ»… Це виходить, що «Реал» краде футболіста? Виходить, що «Жирона» вкрала Циганкова у київського «Динамо»? Я такого не читав, до речі, в наших медіа.

«Інтер», взагалі, виходить, за критеріями наших знавців і трохи експертів – це злодій в законі, пахан якийсь. Чалханоґлу, Мхітарян, Класен, Маркус Тюрам, Зєлінскі, Таремі… Та в них кожного літа класні футболісти вільними агентами заходять. Крадуть вони їх? Та ні, це говорить про одне – клуб грамотно веде свій бізнес, – висловився медійник.

Хай там як, певний нюанс все-таки. За словами Вацка, якщо «Кривбас» зможе довести певний конфлікти інтересів, тоді на «Карпат» може чекати серйозне покарання за такі спроби:

Інша справа, що в ситуації з «Карпатами» і тим же Стецьковим може бути нюанс з конфліктом інтересів. Знову ж таки, якщо це  правда, що Олег Авдиш є агентом футболіста і одночасно одним з менеджерів «Карпат». Ми знаємо, що він один з менеджерів «Карпат». Якщо це правда, що він є агентом футболіста – це конфлікт інтересів.

Я навіть більше скажу, що навіть якщо Авдиш не є агентом футболіста і в статусі менеджера «Карпат» вступає в прямі перемовини з гравцем без дозволу і згоди клубу, якому гравець належать, в цьому випадку ми про «Кривбасом» говоримо, то це порушення трансферних правил ФІФА. За це може бути серйозне покарання, якщо таке було і «Кривбас» здатен це довести у відповідних інстанціях, – підсумував Вацко.

Раніше коментатор поділився думкою щодо того, як «Рух» продає квитки на львівське дербі з «Карпатами».

0
Один коментар до “У «Карпат» «може бути серйозне покарання». Що сталося?”

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*