• 29.04.2024 05:31

«Арсенал» без Зінченка програв у Лізі чемпонів

Лондонці зазнали програшу на теренах Португалії.

«Порту» в 1-му поєдинку 1/8 фіналу Ліги чемпіонів на рідному стадіону «Драґау» приймав «Арсенал», який останнім часом набрав неймовірну ходу. Лондонці вважалися фаворитом поєдинку, але гру вони розпочали досить обережно. Підопічні Мікеля Артети забрали м’яч під контроль і шукали можливості для розвитку атак, проте на старті гри до карної зони «драконів» доходили нечасто.

Команди встигли обмінятися закиданнями зі стандартів у виконанні англійців й спробою вибігти в контратаку від португальців, але успіхом такі дії не увінчалися. 1-ий насправді небезпечний момент, навіть без перебільшення можна сказати вбивчий, стався у середині 1-го тайму. На 22-ій хвилині Еванілсон після подачі з правого флангу в один дотик спершу влучив з кількох метрів у стійку, а на добиванні просто дивом не влучив у порожній кут воріт. Просто неймовірно, як бразилець схибив…

З плином часу малюнок гру не змінювався. «Арсенал» продовжував контролювати м’яч на половині поля «Порту», проте компактна оборона команди Сержіу Консайсау майже не давала простору Сака, Мартінелі та компанії. Відтак все, на що спромоглися гості з Лондона до перерви, так це неточний удар від Тросарда з-за меж карної зони й невдала спроба пробити головою після подачі кутового від Саліба. Господарі же відповіли наприкінці 45-хвилинки пристрілками від Ніко Ґонсалеса та Еванілсона – теж безуспішно.

За таким же сценарієм гра проходила і в 2-му таймі. Англійська команда начебто і домінувала, однак злагоджена гра «драконів» у захисті нівельовувала всі спроби «канонірів». Вперше «Арсенал» вдався до небезпеки по перерві на 55-ій хвилині, коли Райс дотепно подав від кутового прапорця прямо на ногу Тросарду, однак бельгієць з вигідної пропозиції пробив занадто високо.

Цікаво, що з часом «Порту» почав розкриватися. Особливо активним був прудконогий Консейсау, який на швидкості вривався у штрафний майданчик і створював моменти для партнерів. Так, на 67-ій хвилині Франсішку аналогічним чином вивів на ударну позицію Еванілсона, той навіть завдав удару, проте після рикошету круглий розминувся з площиною воріт.

Як вже можна було зрозуміти після огляду 70-ти хвилин матчу між «Порту» та «Арсеналом», гра, делікатно кажучи, не вражала видовищністю. В обох колективів не було не те, що гольових епізодів, але й навіть ударів у напрямку воріт. Всі атаки завершувалися або перехопленнями від оборонців, а стандартні положення успішними виходами голкіперів або ще частіше фолами в атаці.

За такої гри все йшло до того, що поєдинок завершиться нічиєю. Однак на останніх хвилинах португальська команда зуміла по-справжньому шокувати. «Порту» активізувався і вже у компенсований час провів результативну атаку. Ґалену отримав м’яч на лівому фланзі, змістився до центру та завдав ефектного обвідного удару, влучивши в дальній кут. Як наслідок, стадіон «Драґау» просто почав шаленіти, а «дракони» здобули несподівану перемогу – 1:0. Все вирішиться у Лондоні…

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*