• 29.04.2024 16:35

Розгромили «Барсу»: Лунін виграв суперкубок Іспанії

14 Січ 2024, 23:51 , ,

«Вершкові» не залишили шансів одвічному ворогу.

У півфінальних поєдинках суперкубка Іспанії «Реал» здолав у екстратаймі «Атлетіко» (5:3), а «Барселона» здобула перемогу над «Осасуною» (2:0) завдяки голам Лєвандовскі та Ямала. Відтак, у головному матчі за трофей, як і передбачалося завчасно, зійшлися одвічні конкуренти з Мадрида та столиці Каталонії.

Перед грою ходило багато розмов щодо того, хто займе місце в рамці «вершкових» у фінальній грі – Кепа Арісабалаґа чи Андрій Лунін. І після невдалої гри іспанського стража воріт в попередній зустрічі, в якій він пропустив одразу 5 м’яч, вибір головного тренера «Реала» Карло Анчелоті, на щастя, впав на українського воротаря – саме він з’явився у стартовому складі.

Мадридці дуже потужно розпочали поєдинок. Вже на 7-й хвилині Белінґем вирізав вишукану розрізну передачу на Вінісіуша Жуніора, а той уникнув офсайду та вирвався буквально на рандеву з голкіпером. Вправно обігравши Пенью, бразильський вінґер послав м’яч у порожні ворота і відкрив рахунок в зустрічі – 1:0.

Не встигла «Барселона» оговтатися, як вже за 4 хвилини пропустила вдруге. Родріґу пішов у прорив правим флангом, отримав багато вільного простору і виконав зрячу прострільну передачу на свого співвітчизника Вінісіуша, а той влучним ударом оформив дубль – 2:0.

Варто відзначити, що Лунін діяв надзвичайно впевнено. Український воротар ще в стартові 25 хвилин зробив кілька ефектних сейвів, врятувавши «вершкових» від швидкої відповіді. Втім, на 33-й хвилині каталонці все ж змогли пробити нашого земляка: після того, як Менді вибив м’яч головою, Лєвандовскі потужно пробив з-за меж карної зони на відіграв один м’яч – 2:1.

Проте ще до перерви мадридський колектив повернув комфортну перевагу. На 37-й хвилині Араухо на рівному місці привіз пенальті на ворота «Барселони», а Вінісіуш Жуніор, який без проблем переграв Пенью з 11-метровою позначки, оформив хет-трик та побіг в обійми одноклубників святкувати взяття воріт – 3:1.

Здавалося, що в 2-му таймі команда Шаві Ернандеса зможе активізуватися і бодай повернути інтригу в гру. Однак замість цього навпаки «Реал» додав у впевненості й зміг довести рахунок до розгромного. На 64-й хвилині Вінісіуш виконав прострільну передачу в центр, Кунде відкрив м’яч на Родріґу, а той в один завдав точного пострілу в дальній кут – 4:1.

На 71-й хвилині «блауґранас» ще й залишилися у меншості – 2-гу жовту картку отримав Араухо. Після цього і без того маленькі шанси на камбек стали мізерними. «Реал» без проблем відіграв за рахунком і, довівши матч до переможного завершення, впевнено став володарем суперкубка Іспанії. Приємно, що свій внесок до цього зробив наш Лунін!

0
Один коментар до “Розгромили «Барсу»: Лунін виграв суперкубок Іспанії”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*