• 18.05.2024 23:58

Помер екстренер збірної України: він жив у росії

5 Січ 2024, 8:54

Фахівець пішов з життя у 70-річному віці.

У росії помер відомий футболіст і тренер, колишній наставник «Темпа», «Металіста» і збірної України, а також цілої низки російських команд Леонід Ткаченко. Про це повідомив телеґрам-канал клубу «Балтіка».

Ткаченко народився 1-го жовтня 195-го3 року у військовій сім’ї в Криму, звідки переїхав спочатку в НДР, а потім – у Калінінґрад, де і почав робити перші кроки у футболі. Був помітною фігурою в житомирському «Автомобілісті» та харківському «Металісті».

Повісивши бутси на цвях, одразу ж увійшов до тренерського штабу «Металіста», отримавши відповідну пропозицію від Євгена Лемешка. Три роки по тому став начальником команди, а ще через два роки замінив того ж Лемешка на тренерському містку.

Ткаченко 1992-го року був помічником Віктора Прокопенка в тренерському штабі збірної України, а пізніше в тандемі з Миколою Павловим виводив нашу національну команду на товариський поєдинок із білорусами (1:1).

У сезоні 1994/95 очолював шепетівський «Темп», після чого переїхав до росії. Там Ткаченко працював у саратовському «Соколі», петербурзькому «Дінамо», махачкалінському «Анжи», калінінґрадській «Балтіці» та багатьох інших клубах.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*