• 13.05.2024 12:47

«Верес» ризикує не отримати атестат на сезон-2024/25

1 Гру 2023, 15:00

Юрист поділився тонкощами справи про банкрутство рівнян.

Футбольний адвокат Ілля Скоропашкін в інтерв’ю «Українському футболу» заявив, що у «Вереса» можуть бути проблеми з отриманням атестату на наступний сезон УПЛ. Все через судове провадження про ніби-то банкрутство.

Слід зазначити, що участь у процедурі банкрутства сама по собі є дуже ризикованою у сфері футболу. Незважаючи на те, що сама процедура банкрутства може тягнутися роками, найближчий ризик для «Вереса» полягає насамперед у неможливості пройти атестацію в УПЛ на наступний сезон 2024/2025.

Зокрема, відповідно до пунктів «в», «г» ч.3 ст. 55 Регламенту з атестації футбольних клубів, у заяві на атестацію на наступний сезон «Верес» зобов’язаний повідомити УАФ про факт порушення проти нього справи про банкрутство. При цьому, відповідно до пп. «ж» ч. 2 п. «Б» Додатку ХXV до Регламенту з атестації футбольних клубів УПЛ, клубу претенденту має бути відмовлено в наданні атестату у випадку, якщо протягом останніх 12 місяців, що передують сезону атестації, він отримував захист від кредиторів, що в розумінні Регламенту є участю в процедурі банкрутства.

Іншими словами, через ініційовану процедуру банкрутства, незалежно від наслідків можливого фінансового оздоровлення клубу, «Верес» ризикує не отримати атестат учасника УПЛ на наступний ігровий сезон навіть за позитивних спортивних показників, – сказав адвокат.

Раніше президент клубу Іван Надєїн заявив, що ніякого банкрутства у «Вереса» немає.

0
Один коментар до “«Верес» ризикує не отримати атестат на сезон-2024/25”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*