• 20.05.2024 06:07

«Навар» із грошей на ВАР? «Рух» подасть в ДБР на УАФ

27 Лип 2023, 11:45 , , , , ,

Футбольний клуб «Рух» погрожує звернутися в ДБР, якщо не отримає відповідь від УАФ про витрачені гроші клубів.

Як відомо, нещодавно футбольні чиновники вирішили, що з нового сезону клуби української прем’єр-ліги мають самі оплачувати роботу всіх машин ВАР у чемпіонаті.

У відповідь на таке рішення «жовто-чорні» відправили лист в Українську асоціацію футболу та в українську прем’єр-лігу з вимогою до УАФ відзвітувати про виручені кошти від реалізації бетінґових прав клубів упродовж 3-ох останніх сезонів, а також про витрачені кошти команд прем’єр-ліги від контракту з титульним спонсором «Vbet» у сумі 200 тисяч доларів.

Ці права та гроші клуби делегували УАФ під конкретне цільове призначення – придбання систем ВАР для обслуговування матчів ліги.

У «Русі» поставили своєрідний ультиматум: якщо упродовж 3-ох днів УАФ не надасть клубам вичерпні відповіді на запитання, то львівський футбольний клуб без зволікань зареєструє в Державному бюро розслідувань України подання на проведення перевірки та порушення відповідного провадження.

У генерального директора «Руху» Ігоря Дедишина з цього приводу доволі жорстка позиція:

Ми зобовʼяжемо та змусимо УАФ відзвітуватись за кожну копійку клубів УПЛ, які УАФ витратила. І не дозволимо більше УАФ наживатися на клубах, виставляючи непомірні та необґрунтовані суми за використання систем ВАР на матчах УПЛ. А клеркам з УАФ і «УАФ Маркетинг» пораджу не легковажити запитами УПЛ і клубів, бо за приховування інформації про гроші та власність клубів, для посадових осіб УАФ можуть настати наслідки кримінального характеру.

Нагадаємо, що «Рух», який тривалий час послідовно відстоював ідею обʼєднання всіх клубів УПЛ і створення «УПЛ ТБ», вирішив не брати участь у фінансуванні приватного бізнес-проекту «Меґоґо».

0
Один коментар до “«Навар» із грошей на ВАР? «Рух» подасть в ДБР на УАФ”
  1. Процес, виведення УАФ на чисту воду, запущений давно!!!

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*