• 19.05.2024 15:26

20 років: «Рух» відзначає великий ювілей

12 Лип 2023, 19:33

Львівський клуб відзначає ювілей.

У середу, 12-го липня, львівський «Рух» відзначає свою ювілейну дату. Враховуючи те, що львівська команда виступає на професійному рівні з сезону-2016/17, коли команда дебютувала у другій лізі, багато хто міг не помітити, що насправді клубу виповнилося вже 20 років.

«20 років тому усе починалось з дитячої школи! За цей час «рухівці» пройшли чемпіонський шлях в обласному чемпіонаті та аматорах, пройшли усі професіональні футбольні ліги України та сьогодні єдині представляють місто Львів в елітному дивізіоні нашої держави! Справжня гордість клубу – академія футболу!

Наші юніори двічі поспіль стали чемпіонами України серед команд U-19 та вийшли в 1/8 фіналу юнацької ліги УЄФА! А вихованці академії 2006-го року народження перемогли в кубку ДЮФЛ! І це лише початок! Наші маленькі зірочки представляють клуб «Рух» на міжнародних престижних турнірах і на рівних змагаються з командами найкращих академій Європи та світу! Вітаємо усю «жовто-чорну» сім’ю з ювілеєм!» – згадали всі найпам’ятніші моменти у клубі з нагоди 20-річчя.

У такий знаковий для «жовто-чорних» день до вболівальників звернувся фактичний президент клубу Григорій Козловський, який формально призначив на цю посаду свою дружину Юлію Думанську. Функціонер згадав весь шлях львівської команди, від аматорів до елітного дивізіону, і порівняв його зі сном.

Для футбольного клубу 20 років – не такий великий термін, але нам направду є що згадати та є чим похвалитись. Шлях, який ми пройшли разом, важкий та тернистий, але разом з тим унікальний. Рекорди на аматорському рівні, вихід в українську прем’єр-лігу, дебют наших юніорів в єврокубках, перемога в чемпіонаті України… Усе це наша історія, наш сон, який втілився в реальність, – сказав Козловський.

Крім того, Григорій Петрович висловив вдячність людям, які свого часу долучилися до розвитку «Руху» та всіляко його підтримали. Серед таких осіб Козловський виділив чинного керманича «Карпат» Мирона Маркевича, його батька, функціонера Ярославу Грися та багатьох інших.

У цей день хочу подякувати людям, які стояли біля витоків нашого клубу, а саме, батькові Мирона Маркевича, який посадив це футбольне зерно у хороший грунт, Мирону Богдановичу, який поливав це зерно, тодішньому голові Львівської асоціації футболу Ярославу Грисю, який знайшов потрібні слова до двох непростих водоліїв, народжених в один день, та поєднав спільною метою. Окрема подяка гравцям, які захищали кольори нашого клубу та здобували перемоги на усіх рівнях, та зокрема вболівальникам, які весь цей час були з нами, за їхню віру, за те, що розділяли з нами незабутні миті та підтримували у важкі часи, – сказав засновник «Руху».

На завершення Козловський висловив впевненість, що така історія львівського клубу – не межа. На прикладі розвитку львівського клубу він закликав уболівальників вірити у мрії й всіляко йти до своєї мати, внаслідок чого заповітні бажання обов’язково збудуться.

20 років – це тільки початок. І я впевнений, що ця історія матиме хороше продовження. Таку впевненість мені дають вихованці нашого клубу, яких я кожен день бачу у нашій академії. Дивлячись на наших талановитих діток, безмежно радію, що справа, яка 2003-го була мрією однієї людини, тепер переросла у мрію тисяч дітей. Дякую Богу, що дає мені змогу подарувати цим хлопцям можливість реалізувати їхні футбольні мрії. Вірю у нашу молодь і знаю, що вони здатні на великі досягнення. Вірю, що у майбутньому вони будуть прославляти не лише наш клуб, а й всю нашу прекрасну країну. Вірте і ви! Бо мрії мають здатність здійснюватись, якщо цього дуже сильно прагнути!, – висловився президент.

Ну а поки «жовто-чорні» активно готуються до старту нового сезону. Найближчим часом підопічні Віталія Пономарьова зіграють ще кілька контрольних матчів, цілком ймовірно підпишуть деяких новачків і спробують зробити все, аби виступити в чемпіонаті України щонайменше не гірше, ніж минулого розіграшу.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*