• 16.05.2024 09:57

Англія – молодіжний чемпіон

Англійська молодіжка у фіналі Євро-2023 обіграла іспанську – все вирішив гол у роздягальню.

Фінал вийшов видовищним і з великою кількістю небезпечних моментів, красивих комбінацій, влучних ударів, сейвів голкіперів, а також бурхливих емоцій, які ледь не переросли в бійку «стінка на стінку» наприкінці 1-го тайму.

На компенсованих до нього хвилинах англійці заробили право на перспективний штрафний удар. Зі стандарту Коул Палмер влучив м’ячем у голову Кертіса Джонза, який присідав перед стінкою, і цей рикошет дезорієнтував воротаря іспанської збірної.

Попри всі спроби принаймні вирівняти становище – а моментів виникало багато, іспанці так і не змогли виправити ситуацію. Тож півфінальні кривдники українців не напрацювали на трофей.

Не допоміг навіть 11-метровий, який вони пробивали на 9-ій (!) компенсованій хвилині. Англійський воротар Трафорд став героєм матчу (та й усього турніру) відбив удар Руїса з позначки, потім здійснив іще один сейв і таким чином урятував команду від екстратайму.

Нагадаємо, що у півфінальному двобої «синьо-жовті» розгромно програли піренейцям – 1:5. Однак футболісти молодіжної збірної України все ж заслужила на приємний фінансовий бонус, їм іще перед початком Євро пообіцяли винагороду – по 500 тисяч гривень на кожного за здобуття путівки на Олімпіаду.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*