• 29.04.2024 04:53

Ферстапен не зважає на суперників та обставини

2 Лип 2023, 16:36

Нідерландець здобув п’яту перемогу поспіль, цього разу на ґран-прі Австрії.

Лише на першому колі Шарль Леклер, якому, до речі, вдалося тут перемогти минулого року, зміг попресингувати Ферстапена, але нідерландець відстояв свою позицію. Після цього він лише нарощував свою перевагу і жодної миті не дав засумніватися у тому, хто приїде до фінішу першим.

На 14-му колі на трасі оголосили режим віртуальної машини безпеки. Практично всі гонщики заїхали на піт-стоп, хоч першу хвилю передбачали десь через 10 кіл. Майже всі, крім кількох аутсайдерів, а також пілотів “Ред Була” – Ферстапена та Перес. Вони свою тактику не змінили. Можливо, через це Максу не вдалося здобути Великий Шолом, адже він не лідирував зі старту о фінішу. Але після свого піт-стопу він дуже швидко наздогнав і пройшов спочатку Сайнса, а потім і Леклера.

Перевага Ферстапена була настільки великою, що за коло до фінішу він заїхав у бокси, щоб на свіжій ґумі встановити найшвидше коло, що йому блискуче вдалося.

Зазначимо, що дуже багато пілотів на цій трасі отримали п’ятисекундний штраф за те, що виїжджали за межі траси у десятому повороті. Ферстапен і Перес уникнули таких труднощів, Серхіо це дозволило приїхати на подіум з 15-го місця на старті.

0
Один коментар до “Ферстапен не зважає на суперників та обставини”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*