• 14.05.2024 15:58

Тлумак – найкращий тренер

Головного тренера «Карпат» Андрія Тлумака визнали найкращим за підсумками 3-го туру першої ліги

Такий висновок зробило Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу.

Розгромивши «Буковину» (4:0), «Карпати» за додатковими показниками за рівності очок із «Поліссям» очолили турнірну таблицю. Це 3-тя поспіль перемога львів’ян без пропуску м’ячів, яка доводить, що «Карпати» швидко подолали різницю в класі, темпі й інтенсивності між дивізіонами.

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу так аргументувало вибір найкращого.

Номінальний результат команди – 4

(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

«Буковина» ‒ знайомий львів’янам суперник, якого вони обігрували ще в другій лізі. Чернівецька команда стартувала невдало, набравши тільки 1-не очко на старті. До того ж залишалася вразливою через велике вимушене оновлення складу, що потребує додаткового часу на награвання.

Труднощі у вишикуванні та керуванні підопічними – 4

(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

Всі гравці основного складу «Карпат» в доступності, включаючи Тлумака-молодшого, який повернувся в заявку на матч після травми. «Буковина» теж виставила цілком бойовий склад (за відсутності братів Рябих і Королянчука), щоправда, з оновленим захистом, повністю перезавантаженою середньою лінією та 9-ма новачками в стартовому складі.

Майстерність в роботі з кадрами – 5

(гравці, використані не на звичних позиціях, і несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Порівняно з непростим матчем у Тернополі львів’яни оновили 2 позиції. Замість Климця на лівому фланзі з’явився Іван Когут, а замість досвідченого Ткачука в опорній зоні ‒ Приймак, який замінив його ще в 1-му таймі виїзного матчу з «Нивою» (1:0 з асистом під вирішальний гол).

Тренерська майстерність – 5

(різноманіття тактик, зміни за ходом матчу, використання людського фактору)

«Карпати» системно грають у 3 центральні захисники, сповна використовуючи переваги, які надає ця схема. Навіть більше, в той час, як інші вітчизняні команди, що застосовують цю схему, насправді грають у 5 захисників, у львів’ян флангові футболісти насправді грають на високій середній позиції, утримуючи весь фланг. Особливу роль у тактичних побудовах Тлумака відіграють досвідчені Чачуа та Кожанов, завдяки яким підвищується ефективність форварда Таранухи.

Накопичувальний критерій – 5

(якщо команда під керівництвом тренера декілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Цього чемпіонату «Карпати» ‒ остання команда, яка все ще не пропускала м’ячів. Вигравши насухо 3 стартові матчі, львів’яни потіснили «Полісся» з 1-го місця за кращою різницею забитих і пропущених. Наразі «леви» виграли вже 15 матчів поспіль в офіційних матчах (від 31-го серпня – поразки 2:3 від «Волині» в Кубку України).

Лауреат 3-го ігрового дня в номінації «Тренер туру в Першій лізі»: Андрій Тлумак («Карпати»). Середній бал – 4,6.

5
Один коментар до “Тлумак – найкращий тренер”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*