• 03.05.2024 05:07

З десятого – на перше

Макс Ферстапен переміг у тактично-шинних перегонах в Угорщині.

Нідерландець стартував лише десятим – у кваліфікації у нього виникли проблеми зі силовою установкою. Але швидко відіграв позиції і вийшов на п’яте місце. А далі Макс і “Ред Бул” дуже вдало застосували тактику ранніх піт-стопів. Після першого він випередив Гемілтона і Сайнса, а після другої зупинки виїхав попереду Расела і дуже близько до Леклера, який на той момент став лідером, обійшовши британця.

Але у “Ферарі” вирішили на останній відрізок поставити монегаску ґуму гард і це стало фатальною помилкою. Леклер втратив темп і Ферстапен доволі легко його пройшов. Через одне коло Макс помилився, його розвернуло і він втратив лідерство, але швидко знову його собі повернув. Згодом Леклера обійшов і Расел, після чого Шарля закликали в бокси і поставили йому ґуму софт. Але навіть на ній Леклер не демонстрував дуже швидкого темпу і фінішував на шостому місці позаду Серхіо Переса.

А от Льюїс Гемілтон, який теж останні 20 кіл їхав на софті, показав феноменальну швидкість. Він швидко ліквідував відставання у 8 секунд від Сайнса, обійшов його, а потім і свого напарника Расела. У підсумку такий же подіум, як і тиждень тому у Франції – Ферстапен, Гемілтон, Расел. Відрив у загальному заліку Ферстапена від Леклера збільшився до 80 очок.

5
Один коментар до “З десятого – на перше”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*