• 04.05.2024 02:18

Гемілтон здобув 100-у перемогу

26 Вер 2021, 16:54

У Сочі все вирішив дощ наприкінці перегонів.

Гемілтон стартував четвертим, а його основний суперник в чемпіонаті Макс Ферстапен – останнім. Пілот “Ред Була” мав штраф у три позиції на старті через зіткнення на попередньому ґран-прі. Тож в австрійській стайні вирішили замінити двигун, і стартувати взагалі ззаду.

Після старту Гемілтон втратив кілька позицій, і зміг їх відіграти лише після першого піт-стопу. Ферстапен тим часом прорвався з хвоста у середину пелетону. І відставав від Льюїса не так багато, але його темп після зупинки в боксах був далеким від ідеального, він навіть пропустив уперед Фернандо Алонсо. Гемілтон же вийшов на другу позицію, стрімко наздогнав лідера Норіса…

До кінця перегонів залишалось 5 кіл, і тут пішов дощ. Норіса команда кликала в бокси, але він вирішив все ж залишитись на трасі. Це була фатальна помилка. Дощ посилився, і у підсумку Ландо все ж заїхав у бокси, але втратив купу позицій, і це ще йому пощастило, що він не вилетів з траси. Гемілтон таким чином здобув 100-у перемогу в кар’єрі і вивйшов у лідери чемпіонату. Але випереджає він Ферстапена не так і багато – на два очки. Макс вчасно перейшов на проміжну ґуму, скористався помилками суперників, і фінішував другим.

Тож обидва лідери чемпіонату мають бути задоволеними, а боротьба за титул ще більше загострюється.

5
3 коментар до “Гемілтон здобув 100-у перемогу”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*