• 18.05.2024 07:06

Перемога завдяки піт-стопу

Макс Ферстапен тріумфував на ґран-прі Франції попри те, що фахівці вважали, що тут “Мерседес” матиме перевагу.

Але нідерландець вже у кваліфікації зробив вагому заявку, випередивши Гемілтона на 25 сотих. На старті здавалося, що Макс зберіг лідерство, але помилився у першому повороті – і Гемілтон вийшов уперед. Ферстапен тримався у секунді-півтори позаду, так само за ним їхав Ботас.
А далі був піт-стоп – Ферстапен поїхав на нього у цій трійці найраніше, і завдяки цьому (і, звичайно ж, блискучій роботі механіків) очолив перегони. Кілька кіл Гемілтон практично сидів у нього на хвості, хоч до атак і не вдавався. Але згодом трішки відстав. І тут “Ред Бул” прийняв ризиковане рішення – ще один піт-стоп для Макса і повернення з шин “гард” на “мідіум”.
Складно сказати, наскільки це було правильно, але у будь-якому разі тактика спрацювала. Спочатку Макс у впертій боротьбі пройшов Ботаса, а на передостанньому колі з першої ж спроби впевнено пройшов Гемілтона. Таким чином відрив між ними у чемпіонаті збільшився до 12 очок.
А у Кубку конструкторів “Ред Бул” відірвався від “Мерседеса” ще більше завдяки тому (до 38 очок), що Серхіо Перес у боротьбі за третє місце зміг випередити Вальтері Ботаса. У Переса теж був один піт-стоп, але він його здійснив значно пізніше, тож під кінець перегонів мав свіжіші шини, чим і скористався.

5
Один коментар до “Перемога завдяки піт-стопу”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*