• 04.05.2024 08:08

8 голів від екс-чемпіонок світу

Жіноча збірна України з футболу зазнала розгромної виїзної поразки в товариському матчі від екс-чемпіона світу – збірної Японії

Товариський матч жіночих збірних

Японія – Україна – 8:0

Голи: Шіокоші, 5, 41; Івабучі, 30, 58; Такарада, 38; Суґіта, 80; Танака, 89, з пен.; Момікі, 90

Японія: Ямашіта, Сімізу, Кумаґаї, Такарада (Доко, 84), Кітамура, Шіокоші (Момікі, 60), Накаджіма, Міура (Гаяші, 67), Гасеґава (Суґіта, 67), Івабучі (Ендо, 76), Суґасава (Танака, 60)

Україна: Саніна (Бондарчук, 82), Філенко, Подольська (Корсун, 46), Шматко, Басанська, Куніна (Христюк, 76), Петрик (Кочнєва, 34), Овдійчук, Калініна, Малахова (Г. Вороніна, 46), Козлова (Андрухів, 60)

У травні футбольні асоціації України та Японії досягли домовленості щодо проведення поєдинку між національними жіночими збірними двох країн.

Зустріч проходила в рамках святкування 100-річчя Японської асоціації футболу та з метою підготовки команд до офіційних матчів. Протистояння між збірними Японії та України стало першим в історії цих команд. Гра відбулася в Хіросімі, на арені “Edion Stadium Hiroshima”.

Нагадаємо, що національна команда Японії – учасник та господар Олімпійських ігор, які в липні цього року стартують у Токіо. Відповідно до жеребкування ця збірна потрапила до групи Е й зіграє зі збірними Великої Британії, Канади та Чилі.

Підготовку до XXXII літніх Олімпійських ігор японки розпочали 11 травня, а вже в червні до гравців із національного чемпіонату приєдналися футболістки, що виступають за кордоном. У рейтингу жіночих збірних ФІФА японки посідають 11-е місце, тоді як українки – 31-е.

На жаль, практично весь матч суперниці “синьо-жовтих” домінували та забили по чотири м’ячі в кожному з таймів. Уже на п’ятій хвилині після помилки в обороні наші дівчата дозволили японкам відкрити рахунок. Ближче до перерви господарки забили ще тричі.

У другому таймі ситуація не змінилася. Японки продовжували тиснути за рахунок флангових передач, завдавали потужних ударів. У підсумку опонентки зупинилися на позначці у вісім забитих м’ячів.

Українська збірна цим матчем розпочала підготовку вже до майбутніх протистоянь у кваліфікації чемпіонату світу-2023, які стартують восени поточного року. За результатами жеребкування “синьо-жовтим” у рамках групи В випало зіграти проти команд Іспанії, Шотландії, Угорщини та Фарерів.

0
Один коментар до “8 голів від екс-чемпіонок світу”
  1. По-перше, жіноча команда Японії це Топ-команда і екс-чемпіонки світу, по-друге, це товариський матч і найголовніше, по-третє, щоб не було таких рахунків в офіційних іграх

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*