• 13.05.2024 07:02

Суперники України – Португалія, Німеччина, Азербайджан

Всесвітня організація пляжного футболу провела жеребкування відбіркового раунду євроліги-2021 дивізіону «А». Збірна України за його результатами опинилася у групі «А» разом із Португалією, Німеччиною та Азербайджаном.

Головний тренер «синьо-жовтих» Микола Костенко прокоментував підсумки жеребкування:

– Завжди важко грати з португальцями, які наразі очолюють світовий рейтинг у пляжному футболі, і особливо в них на батьківщині. Важко, але цікаво, адже це справжня перевірка боєм. Щодо Німеччини та Азербайджану – це команди, з якими ми зустрічалися багато разів.

Азербайджанці готуються до турніру дуже ретельно, провели кілька зборів і офіційних матчів. Це чудово організована й амбітна команда із серйозним фінансуванням. У Німеччині пляжний футбол наразі переживає деяку кризу, але це ж Німеччина – футбольна країна. Тому, думаю, вони знайдуть кваліфікованих виконавців і зберуть сильну команду. Розслаблятися з ними не варто.

Плюс у тому, що ми ці команди добре знаємо – будемо готуватися. Є лише 1 нюанс – незрозуміло, як усі перенесли пандемію коронавірусу. Тому можливі й деякі сюрпризи. Більше року особливо не зустрічалися один із одним. До того ж минулого року Євроліга через COVID-19 була дещо урізаною, грали лише 5 збірних. Тобто в повному форматі ми за 2 роки збираємося вперше.

Щодо інших груп, то наразі в дивізіоні «А» Євроліги слабких суперників немає. Група «В», наприклад, є дуже складною. Італійці, швейцарці та поляки завжди готуються до таких турнірів. А найсильнішою, безумовно, є група С. Усі можуть вважатися претендентами на вихід до Суперфіналу.

Склад груп відбіркового турніру Євроліги-2021

Група А: Португалія, Україна, Німеччина, Азербайджан

Група В: Швейцарія, Італія, Франція, Польща

Група С: Росія, Іспанія, Білорусь, Туреччина

Відбіркові поєдинки до Суперфіналу Євроліги-2021 відбудуться з 16-го до 20-го червня в португальському Назаре. За регламентом турніру, кожна з 12-ти команд-учасниць зіграє по 3 поєдинки й надалі буде складено загальну таблицю. До Суперфіналу, який пройде 8-12-го вересня в португальському Фігейра-де-Фоші, потраплять 8 найкращих команд.

У рамках підготовки до відбору Євроліги збірна України 8-9-го червня проведе навчально-тренувальний збір у Кишиневі, де зіграє 2 контрольні поєдинки з командою Молдови.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*