• 19.10.2024 06:57

Арбітр помилився: в УАФ винесли вердикт щодо пенальті для «Руху»

13 Жов 2024, 17:17 , ,

Італійський фахівець розібрав недавній епізод з призначенням 11-метрового удару.

Головний експерт з арбітражу УАФ Нікола Ріццолі прокоментував епізод з призначенням пенальті у ворота «Олександрії» на користь «Руха» в матчі 9-го туру УПЛ.

Головним арбітром зустрічі був Дмитро Панчишин. Він ухвалив таке рішення після особистого перегляду моменту на моніторі ВАР. Форвард львів’ян Ігор Краснопір реалізував 11-метровий на 90+9 хвилині, встановивши кінцевий рахунок 1:1.

«Під час удару по воротах гравцем «Руха» захисник №26 «Олександрії» випадково наступив лівою ногою на п’яту нападника №95 «Руха». Ця ситуація повністю вирвана з контексту динаміки гри і жодним чином не вплинула на результат удару, хоча з технічної сторони наступи на ногу є забороненою дією.

З іншого боку, ми пам’ятаємо, що футбол – контактний вид спорту, де захисник може припуститися ненавмисної дії, тому розуміння футболу залишає на розсуд арбітра інтерпретацію того, є це фолом чи ні відповідно до впливу чи невпливу на гру – наприклад, якщо б воротар відбив м’яч, і він опинився біля нападника.

Ми, безумовно, будемо говорити про ситуацію, що підлягає покаранню.  У цій ситуації цей контакт повністю відокремлений від динаміки гри, і з цієї причини ми не очікуємо перегляд на полі у будь-якому випадку – чи призначає арбітр пенальті, чи продовжує гру далі.

Ця дія вирвана з контексту розвитку динаміки гри, тому не може вважатися порушенням, яке впливає на хід матчу, саме для цього існує ВАР. І з цієї причини ми не очікуємо втручання ВАР. Ризик полягав би у впливі на сутність і динаміку гри в футбол, тому з технічної точки зору ми втручаємося лише тоді, коли такі дії впливають на динаміку ігрового епізоду.

Інша справа пов’язана з винесенням дисциплінарних санкцій, коли пряма червона за потенційно жорстку поведінку – може бути рекомендовано перегляд на полі в будь-який момент матчу», – йдеться у аудіокоментарі на ютуб-каналі УАФ.

0
Один коментар до “Арбітр помилився: в УАФ винесли вердикт щодо пенальті для «Руху»”

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*