• 21.09.2024 05:51

«Прометей» припиняє існування

13 Сер 2024, 9:11

Відомий український клуб більше не функціонуватиме.

«Прометей» припинив своє існування. Про це на своїй сторінці у фейсбуці заявив президент клубу Володимир Дубинський.

Функціонер оприлюднив пост, у якому заявив про припинення існування волейбольного та баскетбольного клубів «Прометей». Причиною цього рішення він назвав тиск із боку правоохоронних органів на бізнес.

Змушений повідомити, що «Прометей» – багаторазовий чемпіон України, постійний учасник єврокубкових змагань, та спортивна академія «Прометей» з сьогоднішнього дня припиняють своє існування через тиск правоохоронних органів. Я у свою чергу складаю свої повноваження президента ПВЛУ та віце-президента ФВУ, – сказав Дубинський.

За словами Дубинського, його звинуватили у відмиванні коштів через клуб, проте нічого не виявили. Незважаючи на відсутність порушень закону, президент «Прометея» зазначив, що клуб зазнав репутаційних збитків, через що втратив фінансування, що також спричинило припинення існування.

Ми втратили фінансову підтримку меценатів, які не готові нести репутаційні втрати через свої наміри спонсорства українського спорту. Сама суть їхньої залученості до спорту – це репутаційні надходження, які у нас забрали силові структури ще на етапі розслідування, роблячи його гучним, – додав Дубинський.

Нагадаємо, що баскетбольна команда з початку повномасштабного російського вторгнення виступала в Латвійсько-естонській лізі, де здобула два титули поспіль. Проте «Прометей» у липні підтвердив повернення до чемпіонату України-2024/25.

Волейболісти три останні сезони завершували виступи у Суперлізі з медалями. Також у напрацюванні «Прометея» – бронза перерваного сезону -021/22, а також два поспіль золота чемпіонату України серед чоловіків.

Жіноча команда клубу «Прометей» – чемпіонки чотирьох останніх розіграшів жіночої Суперліги з волейболу. Більше титулів в історії мають лише три клуби: «Хімік» (дев’ять), «Коло», «Іскра» (по шість). Також волейболісти триразові володарки Суперкубку та дворазові- Кубка України.

0
Один коментар до “«Прометей» припиняє існування”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*