• 19.09.2024 05:11

«Від таких пропозицій не відмовляються». Лупашко – про «Карпати»

23 Лип 2024, 10:00 ,

Новопризначений керманич львівської команди відповів на низку питань.

Головний тренер «Карпат» Владислав Лупашко в інтрев’ю «ТаТоТаке» розповів про свій прихід до львівського клубу.

Перш за все, 37-річний фахівець відповів на питання, чому після виходу до елітного дивізіону з «Інгульцем» погодився стати наставником юнацької команди «зелено-білих»?

На той момент я вже був тренером УПЛ. Коли це запропонували, то, чесно кажучи, на папері це рішення видавалося мені не досить правильим. Коли люди почалися дізнаватися про цей вибір, також із нерозумінням поставилися до цього. Після детального спілкування з керівництвом «Карпат» мені запропонували загальний розвиток, очолити всю систему дитячого футболу, побудувати всю систему в плані одного бачення і одного направлення. Чесно кажучи, мене це дуже заохотило, – сказав Лупашко.

Також Лупашко відповів на часті закиди, що він прийшов «підсидіти» Мирон Маркевича і відповів на питання, як сам 73-річний спеціаліст реагував на його прихід до львівського клубу:

Чи була гарантія стати головним тренером «Карпат»? Президент наголошував на тому, що мене не беруть як головного тренера, щоб не було такого, що я приходжу в клуб і чекаю, щоб прибрали головного тренер. Чи бачив у дративливість у Маркевича після мого приходу? Я такого не помічав. Якщо там і були якісь інтерв’ю, то Мирон Богданович казав, що йому все одно. Йому президент наголошував на цьому. План був у тому, щоб робити все для головного тренера, щоб йому було комфортно. Я не відчував цього, – додав Лупашко.

Окрім цього, Лупашко розповів про функції у тренерському штабі Сергія Лавриненка, який раніше був наставником низки команд УПЛ, а зараз став одним з його помічників у «Карпатах»:

Він буде відповідати за нашу системність, за наш фізичний стан, за роботу з обороною, за аналіз суперника. Він – дуже розумна та глибока людина. Для нього не це є великою проблемою, що він увесь час був головним тренером, а зараз – помічник. У нього его не б’є через край. Він це сприймає, як процеси. Він опинився у великому клубі – і його це тішить, – висловився коуч.

Лупашко також дав характеристику президенту «Карпат» Володимиру Матківському, з яким українська футбольна громадськість на сьогоднішній день, делікатно кажучи, не є знайомою:

Якщо характеризувати його одним словом, то це просто «вау». Це настільки порядна і вихована людина… Хотів би, щоб він не був настільки закритий, щоб його побачив увесь український футбол, як можна працювати, яким можна буде президентом. Всі, хто буде працювати з ним, закохаються в цю людину. Скажу так, що вболівальникам «Карпат», поки є Матківський, не потрібно хвилюватися ні за що, – висловився тренер.

Розповів Лупашко і про те, як дізнався про відхід Маркевича і можливість стати головним тренером «зелено-білих»:

Ми були на зборах з U-19, повернулися до Львова і в нас було декілька вихідних. Мені подзвонили з офісу і сказали, щоб я був якомога швидше. Чесно кажучи, я думав, що мене викликають з іншого питання, там була одна незакрита справа, і я думав, що щодо цього питання. Мені сказали зайти в офіс до президента і озвучили, що є бажання Мирона Богдановича піти і, можливо, так станеться найближчим часом. Спитали, як я це бачу.

Я відповів і сказав, що був більше занурений в процес U-19, мені потрібен час для аналізу, я намагатимуся зробити це якнайшвидше. Але я готовий, я хочу. Якщо це потрібно клубу – я з радістю. Часу мало, але, як то кажуть, від таких пропозицій не відмовляються. Можна було сказати: «Ні, це не моє, в мене мало часу, я тільки себе підставлятиму». Але ти працюєш в клубі та якщо до тебе ставляться з повагою, то ти повинен поставитися з повагою до клубу і піти на зустріч цим складностям, – прокоментував своє рішення Владислав.

Загалом, Лупашко висловився про гру «Карпат» під керівництвом минулого тренерського штабу і анонсував зміни:

Чесно кажучи, якщо брати результати, то проти команд нижчих ліг вони не були задовільними. Я бачив пригнічений стан футболістів на перших порах. Вважаю, що в нас зовсім інші погляди на футбол. Футболістам потрібно до цього звикати. Це зовсім все по-іншому.  Я бачу, наскільки з’явилися ідеї в футбольних тренерів. Якщо раніше ми бачили 90% одного й того самого, то зараз, аналізуючи УПЛ, я бачу, що багато де є ідеї. Чесно кажучи, щиро в це вірю, що ми на порозі великих змін в кращий бік. Тільки так ми зможемо повернути вболівальників на трибуни, – сказав Лупашко.

Нагадаємо, що 1-ий матч нового сезону «Карпати» проведуть 3-го серпня на виїзді з «Вересом». Старт гри – о 15:30.

0
Один коментар до “«Від таких пропозицій не відмовляються». Лупашко – про «Карпати»”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*