• 09.05.2024 02:17

Колишній півзахисник збірної України – расист?

26 Кві 2024, 12:46 ,

Ексхавбек збірної України обурив гравців команди-суперника.

У вівторок, 23-го квітня, «Бордо» на своєму полі обіграв «Дюнкерк» із рахунком 2:0 у матчі 34-го туру ліґи 2. Українець Данило Ігнатенко вийшов у стартовому складі господарів та провів на 74 хвилини.

Вже після цього поєдинку гості випустили офіційну заяву, в якій звинуватили українського півзахисника у расизмі на адресу свого захисника Аліуна Ба.

Дисциплінарний комітет Професійної футбольної ліги (LFP) вже у четвер, 25-го числа, розпочав розслідування справи Ігнатенка, про що повідомило видання «L’Équipe». Орган порівняє версії обох сторін.

За інформацією джерела, український футболіст назвав захисника суперника «black pussy» незадовго до того, як пішов з поля (можливо він мав на увазі «чорна ніжинка»).

У звіті делегата матчу йдеться про те, що під час матчу Ба разом зі своїм капітаном Опою Санґанте попередив арбітра Мікаеля Леле про образи, яких він нібито зазнав на 60-й хвилині, але отримав відповідь від судді, що йому «відмовлено».

Головний тренер «Бордо» Альберт Рієра вже відреагував на інцидент:

Шкода, що доводиться говорити про це, а не про спортивні справи, але коли щось подібне трапляється… Я не можу контролювати те, що гравці говорять на полі. Ми всі проти расизму, ми всі працюємо, щоб боротися з ним. Ми повинні засуджувати все, що відбувається, – сказав Рієра.

Цього сезону Ігнатенко провів 32 гри в усіх турнірах, в яких записав до активу 2 забиті голи та одну результативну передачу.

0

Залишити відповідь

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*