• 18.05.2024 06:52

Один з найкращих у східній Європі: хто такий новий шеф-скаут «Карпат»

Детальніше про нове менеджерське підписання львів’ян.

Поки вболівальники «Карпат» з нетерпінням очікують новин щодо перших новачків-футболістів, львівський клуб здійснив якісне менеджерське підсилення. Буквально днями до «зелено-білих» приєднався відомий український фахівець Гліб Корнієнко, який став новим шеф-скаутом поточного лідера першої ліги.

У футбольних колах про Корнієнка говорять дуже багато хороших речей, його навіть називають одним з найкращих селекціонерів східної та центральної Європи. Молодий 31-річний спеціаліст зарекомендував себе якісним селекціонером у «Шахтарі», а потім займав посаду шеф-скаута у «Дніпрі-1». В грудні минулого року Гліб залишив структуру дніпровського клубу і, як виявилося, зробив він це для того, щоб приєднатися саме до «Карпат».

Чим же Корнієнко себе встиг виявити на попередніх місяцях роботи? Якщо говорити конкретно, то саме він «привіз» до «Шахтаря» Манора Соломона, Доду, Фернанду та Вінісіуша Тобіаша. Всі вони зараз виступають за іноземні клуби, такі як «Тотнем», «Фіорентина», «Зальцбурґ» та навіть «Реал». На жаль, донеччани не змогли заробити за них хороші кошти, проте немає сумнівів, що якби не початок повномасштабної війни, то вони б добряче поповнили клубний бюджет. Також він пропонував «гірникам» підписати Матео Ґендузі, який зараз грає за «Лаціо», проте в клубі відмовилися.

Журналіст Сергій Болотніков вважає, що прихід Корнієнка – дуже хороше підписання для «Карпат». На його думку, це можна вважати позитивним знаком від львівського клубу, який показує, що наміри «зелено-білих» справді серйозні й вони ставлять перед собою дійсно високі цілі.

Дуже круте підписання для «Карпат». Мені подобається, що це якийсь сигнал, що у «Карпатах» все серйозно і починаються якісь сучасні процеси, а не яке кумівство. Це показує, що там думають головою, запрошують крутих людей і будують щось на перспективу. Буде дуже цікаво, мені здається, – висловився Болотніков.

Після приходу Корнієнка до «Карпат» можна також вчергове зробити висновок, що львів’яни продовжать платити чималі кошти за футболістів. За час роботи в «Шахтарі» новий шеф-скаут «зелено-білих» запросив до команди досить дорогих за мірками українського футболу виконавців, яким з часом можна було б продати значно вигідніше. Скоріш за все, тепер ми будемо бачити приїзд кількамільйонних легіонерів до Львова, переважно з Південної Америки. Інакше для чого амбітному клубу зі столиці Галичини потрібно було запрошувати цього спеціаліста?..

Отже, прихід селекціонера Корнієнка до «Карпат» оцінюється як дуже хороший крок від львівського клубу. Якщо 31-річний фахівець отримає карт-бланш від клубу, а самі львів’яни виявлять готовність платити немалі суми за хороших футболістів, то вже невдовзі всі ми побачимо на стадіоні «Україна» нових Соломонів, Доду, тощо…

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*