• 17.05.2024 10:59

Покарання арбітрів за недержавну мову під час матчів УПЛ?

22 Гру 2023, 8:00

До рефері застосували санкції за невикористання української.

За зверненням уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя Українська асоціація футболу застосувала дисциплінарні санкції у вигляді попередження до суддів, які використовували недержавну мову під час матчів 15-го туру української прем’єр-ліги.

Голова Комітету арбітрів УАФ застеріг арбітрів, асистентів арбітрів та спостерігачів арбітражу УПЛ щодо неприпустимості використання недержавної мови на футбольних матчах та вкотре попередив про необхідність суворого дотримання мовного законодавства:

У випадку недотримання вимог та положень, зазначених у листі Уповноваженого із захисту державної мови, Комітет буде змушений застосовувати до порушників, окрім санкцій і штрафів, передбачених законодавством, власні дисциплінарні заходи, в т.ч. у вигляді тимчасового відсторонення від проведення матчів, – йдеться у заяві Лучано Лучі.

Згідно з частинами 1 та 2 статті 34 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» спортивні заходи, у тому числі міжнародні, проводяться в Україні державною мовою.

Зазначається, що 2023-го року на адресу уповноваженого із захисту державної мови надійшло понад 60 звернень громадян щодо ознак порушення мовного закону у сфері спорту.

0
Один коментар до “Покарання арбітрів за недержавну мову під час матчів УПЛ?”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*