• 03.05.2024 01:02

Футбольна революція: Суперліга оголосила формат турніру

21 Гру 2023, 15:29

Керівники проєкту налаштовані рішуче.

Сьогодні, 21-го грудня, суд Європейського союзу оголосив, що ФІФА та УЄФА не мають права накладати санкцій на клуби, які хочуть брати участь у Європейські Суперлізі.

Натомість компанія «А22 Sports» оголосила формат проведення нового турніру:

1. У змаганні братимуть участь 64 команди, які будуть розподілені на три дивізіоні: Зірковий (16 клубів), Золотий (16 клубів) та Синій (32 клуби).

2. У всіх команд буде можливість як піднятися у вищий дивізіон, так і вилетіти у нижчий.

3. Дивізіони будуть розбиті на групи по 8 команд, де команди зіграють по 2 матчі одна з одною: вдома та на виїзді.

4. У Зірковій та Золотій лізі в плей-оф за перемогу в дивізіоні виходитимуть 4 найкращі команди кожної групи. У Синьому дивізіоні – 2 команди з кожної з 4 груп. Плей-оф проходитиме у форматі двоматчевого протистояння, вдома та на виїзді. Фінал гратиметься на нейтральному полі.

5. Найгірша команда кожної групи (всього 2) Зіркового дивізіону буде вилітати в Золотий. На заміну їй буде приходити найкраща команда кожної групи Золотого дивізіону. Найгірша команда кожної групи Золотого дивізіону буде замінена фіналістом плей-оф Синього дивізіону (тобто вилітають також 2 команди).

6. Кожного сезону з Синьої ліги (найнижчий дивізіон) будуть вилітати 20 команд, на місце яких приходитимуть клуби з національних чемпіонатів.

7. Матчі турніру будуть відбуватися посеред тижня, тобто загрози для участі команд Суперліги в національних чемпіонатах немає.

0
Один коментар до “Футбольна революція: Суперліга оголосила формат турніру”
  1. Якщо, супер – ліга,тоді там мають грати лише чемпіони своїх країн,а не п’ята команда Іспанії чи Англії.

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*