• 29.04.2024 06:49

«Шахтаря» на клубному чемпіонаті світу не буде

Донеччани втратили можливість кваліфікуватися на оновлений турнір.

Українська команда «Шахтар» до вчорашнього дня зберігала надії на потрапляння на перший клубний Мундіаль нового формату. Про це пише сайт «Футбол 24».

Новий турнір ФІФА стартує з 2025-го року. Клубний чемпіонат світу розіграють 32 команди з шести континентів. Для Європи відведено 12 місць. Чотири з них зарезервовані для переможців Ліги чемпіонів («Челсі», «Реал», «Манчестер Сіті»), інші – будуть розподілені відповідно до 4-річного рейтингу з 2021-го по 2024-й.

Точний принцип рейтингового відбору ще не відомий, але є два варіанти: за очками ФІФА та за очками УЄФА. Враховуються тільки виступи в Лізі чемпіонів без інших єврокубків. Ще одне важливе обмеження – від однієї країни через рейтинг можуть вийти максимум дві команди.

«Шахтар» в обох цих рейтингах був поблизу кваліфікаційної зони, але в обох опинився за бортом. За очками ФІФА донеччани набрали 45 балів і розташувалися на 10-му місці, за очками УЄФА – 35 балів і 11-те місце. Після поразки від «Порту» та вильоту з Ліги чемпіонів покращити доробок вже неможливо.

Навіть якщо поточну Лігу чемпіонів виграє якась команда з вищим рейтингом (наприклад, «Баварія» чи «ПСЖ»), «Шахтар» все одно не застрибне у кваліфікаційну зону, бо першими на черзі стоять «Аякс» (очки ФІФА) та «Зальцбурґ» (очки УЄФА). Хіба що оголосять зовсім інші правила відбору, що майже нереально.

0
Один коментар до “«Шахтаря» на клубному чемпіонаті світу не буде”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*