• 29.04.2024 15:46

Успіх Довбика та Циганкова: «Жирона» перемогла «Барселону»

Команда наших співвітчизників перемогла «блауґранас».

Справжньою родзинкою цього туру чемпіонату Іспанії був матч «Барселона» – «Жирона». До того ж українські гравці гостей Віктор Циганков та Артем Довбив обидва потрапили до основного складу команди на цю гру.

Вже на 12-й хвилині підопічні Мічела вийшли вперед, і саме дует українців зробив гол цей м’яч: Циганков відкрився у вільній зоні, отримав передачу від Коуту та прострілив у центр на Довбика, а той після асисту співвітчизника вколотив круглого у ворота – 0:1.

Однак вже за 7 хвилин «синьо-гранатові» відновили паритет. Після подачі кутового Лєвандовскі обрав найбільш вдалу позицію, вистрибнув найвище за всіх і влучним ударом головою зрівняв рахунок – 1:1.

«Жирона» не розгубилася і продовжила свою казку. Наприкінці 1-го тайму гості забили вдруге: Ґутьєрес після сольного проходу потужно поцілив у дальній кут – 1:2.

По перерві команда українських футболістів почала дійти більше від рахунку, сконцентрувавшись на оборонних діях. За такої гри Довбик провів на полі 73 хвилин, після чого його замінив досвідчений Крістіан Стуані. Натомість Циганков відіграв на 5 хвилин більше, згодом поступившись місцем на полі Порту.

Ба більше, вже без двох українців на полі «Жирона» навіть змогли збільшити свою перевагу. На 80-й хвилині Валері приборкав м’яч після скидки від Стуані, «пошив у дурні» Кунде і влучно пробив у дальній кут – 3:1.

Вже у компенсований час «блауґранас» змогли відіграти один м’яч: Ґюндоґан отримав круглого в карному майданчику і, ефектно розвернувшись, точно пробив у дальній кут – 3:2. Проте замість того, щоб спробувати відігратися, на 95-й хвилині «Барселона» зовсім забула про оборону і пропустила вчетверте: Стуані вправно замкнув подачу від Савіу з лівого флангу і остаточно приніс «Жироні» яскраву перемогу – 4:2.

За підсумком цього туру «Жирона» посідає 1-ше місце в турнірній таблиці чемпіонату Іспанії, випереджаючи «Реал» на 2 очки. Поки говорити занадто рано, але, мабуть, всім нам дуже б хотілося, аби команда наших співвітчизників повторила легендарний успіх «Лестера» на теренах Англії…

0
Один коментар до “Успіх Довбика та Циганкова: «Жирона» перемогла «Барселону»”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*