• 29.04.2024 21:36

Футбольні перспективи Димінського та Курченка: юрист дав відповідь

Одіозні функціонери матимуть мізерні шанси на повернення у футбол.

Днями вітчизняні медіа звернули увагу, що ФІФА офіційно визнала два українські клуби – «Металіст» та «Карпати», які зараз грають у першій лізі, – спортивними правонаступниками тих самих легендарних клубів, які зникли з футбольної карти країни через борги.

Щоб зрозуміти подальшу долю цих клубів, а також можливість повернення колишніх власників цих клубів у футбол (які довели їх до банкрутства) журналіст сайту «Український футбол» звернувся за професійним коментарем до адвоката Іллі Скоропашкіна:

Димінський, Коломойський та Курченко не зможуть «віджати» команди собі за рішенням ФІФА. Це неможливо. Сьогоднішні клуби – це зовсім інші юридичні особи, які визнані правонаступниками старих клубів лише у футбольних боргах. УЄФА запровадила такий механізм запобігання штучному банкрутству клубів. Коли власник накопичує великі борги, і щоб їх не платити, втрачає клуб на певний період, а потім відроджує його без боргових зобов’язань, як кажуть – «з чистого аркуша», – сказав юрист.

Нагадаємо, що «Карпати» закінчили першу частину сезону 2023/24 на першому місці групи А першої ліги, набравши 45 очок за 18 турів. «Металіст» у цій же групі набрав лише 14 пунктів та посів 9-те місце з 10-ти колективів.

0
Один коментар до “Футбольні перспективи Димінського та Курченка: юрист дав відповідь”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*