• 19.05.2024 11:35

Тренер «Оболоні» проти арбітрів-жінок

29 Лис 2023, 13:27 ,

Наставник київської команди вважає, що жінки не повинні судити чоловічі команди.

Головний тренер «Оболоні» Валерій Іващенко в інтерв’ю «Українському футболу» розкритикував суддівство у вітчизняному футболі загалом та практику залучення жінок-арбітрів до роботи на матчах вищого дивізіону:

Кожен тур із суддівством якісь скандали, непорозуміння. Судді надто часто в центрі уваги. Підключають жінок до суддівства, як, наприклад, до нашої гри 11-го листопада з «Ворсклою». Це логічно, жінки не встигають за ритмом важкого чоловічого футболу. Не бачать моментів, не встигають за епізодами, потребують підказок.

Такі моменти вибивають із колії. Могли б працювати у жіночому футболі. Темп інший, інша фізіологія, інші швидкості. Зіткнення, підкати, інші нюанси – краще судив би суддя, що відчуває футбол, який грав у нього. За книгою дивитися на моменти – це неправильно, – заявив Іващенко.

Після таких висловлювань наставник ризикує заробити дискваліфікацію на майбутні поєдинки своєї команди. Подібний прецедент уже був із форвардом «Динамо» Владиславом Ванатом, який розкритикував після гри з «Інгульцем» Катерину Монзуль, після чого отримав триматчеву дискваліфікацію за сексистські висловлювання.

0
Один коментар до “Тренер «Оболоні» проти арбітрів-жінок”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*