• 02.05.2024 15:16

Інвестор зі Швеції для «Волині»: взяв час на роздуми

27 Лис 2023, 11:40

Легендарний тренер продовжує шукати можливості відродити луцький клуб.

Колишній головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний у інтерв’ю «Українському футболу» розповів, що не полишає спроб відродити головний футбольний бренд Луцька:

Поки я живий, я не залишу спроб відродити «Волинь». Але багато розповідати не хочу – щоб не злякати потенційних інвесторів. Успіх любить тишу У Луцьку є завод підшипників, один із небагатьох в Україні, який функціонував і давав продукцію. Він належить шведській компанії «SKF».

На своє 70-річчя я поїхав у Ґетеборг на дитячий турнір. Там я зустрівся з керівництвом «SKF».  Зустріч допоміг організувати мій колишній вихованець Раймонд Лайзанс, який знає англійську і шведську мови. Він якраз привіз на турнір молодь «Ріґи», – сказав Кварцяний.

Віталій Володимиром розповів, що провів розмову з шведським функціонером і пояснив йому всі перспективи. За словами Кварцяного, той взяв час на роздуми:

Розмовляв генеральним директором, його батько – голова корпорації. Ми розмовляли години півтори за допомогою перекладачів. Він багато не говорив, пригощав нас кавою і слухав. Я йому пояснив, скільки потрібно давати фінансів на команду УПЛ і який має бути бюджет. Він навіть оком не моргнув. При річному доході «SKF» у десятки мільярдів доларів – це крапля в морі. Найголовніше, що «SKF» не має футбольної команди у світі.

Швед зацікавився, але взяв паузу на роздуми. Такі серйозні люди ніколи не поспішають, вони й півроку можуть ідею виношувати і все вивчати. Будемо чекати. Я шукаю багато варіантів: колись і з китайцями зустрічався, і з американцями. Китайці три роки тому хотіли купити «Волинь». Я поговорив із керівництвом, вони – ні «так», ні «ні», і в підсумку відмовилися продавати клуб. Потім війна поламала всі плани, – додав Кварцяний.

Раніше повідомлялося, що «Волинь» пропустить ще щонайменше наступний сезон.

5
Один коментар до “Інвестор зі Швеції для «Волині»: взяв час на роздуми”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*