• 05.05.2024 09:39

Квасниця та Буяльський – у топ-100 престижного рейтингу

Український дует потрапив до цікавого переліку.

Два футболісти української прем’єр-ліги, півзахисник «Руху» Ілля Квасниця та його колега за амплуа з «Динамо» Віталій Буяльський, увійшли до топ-100 найкращих футболістів Європи за кількістю створених моментів у сезоні-2023/2024.

Під час складання рейтингу Міжнародний центр спортивних досліджень «CIES Football Observatory» враховував результати футболістів, які виступають у 33-х провідних чемпіонатах Старого Світу. У підсумку Квасниця посів 40-е місце, а Буяльський розташувався на 59-му рядку. Найкращий же показник в Усмана Дембеле з «ПСЖ», на 2-му місці – Лерой Сане («Баварія»), на 3-му – Ніко Вільямз («Атлетік» Більбао).

Додамо, що індекс креативності гравців розроблено на основі даних «Wyscout». Він розраховується додаванням кількості ключових передач (для гольових моментів) та очікуваних передач (залежно від небезпеки створених моментів) за 90 хвилин, а також зважуванням результату за спортивним рівнем зіграних матчів (як різниця від загального середнього). При цьому в розрахунок бралися лише футболісти, які зіграли щонайменше 630 хвилин у національному чемпіонаті за одну команду.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*