• 29.04.2024 02:55

Розкрадання коштів УАФ: розслідування щодо Павелка завершено

Прокурори завершили розслідування.

Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо відсторонених президента Української асоціації футболу Андрія Павелка та віцепрезидента Юрія Запісоцького, яких підозрюють у розкраданні коштів.

Про це повідомляє співрозмовник «Української правди» в правоохоронних органах.

Пряма мова: «За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Павелка та Запісоцького у заволодінні коштами УАФ у розмірі 30 млн грн із подальшою легалізацією частини цих коштів, здобутих злочинним шляхом, у розмірі понад 15 млн грн. Стороні захисту відкрито для ознайомлення матеріали досудового розслідування».

Як уточнює «УП» джерело, справа налічує більше 100 томів. Спрогнозувати, як швидко адвокати підозрюваних можуть із нею ознайомитися, – важко.

Нагадаємо, 2022-го року президент Української асоціації футболу Андрій Павелко та генеральний секретар асоціації Запісоцький отримали підозри про розкрадання коштів у провадженні про можливу корупцію ФФУ при будівництві футбольних полів, яке Національне антикорупційне бюро розслідувало у 2018 році.

Їм було обрано запобіжний захід – утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі майже 9,9 млн грн кожному. Застава була внесена.

16-го червня 2023-го року суд змінив запобіжний захід Павелку і заарештував його. Згідно з рішенням Шевченківського районного суду Львова, обидва фігуранти справи відсторонені від посад та перебувають у СІЗО.

0
Один коментар до “Розкрадання коштів УАФ: розслідування щодо Павелка завершено”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*