• 05.05.2024 22:54

«Шахтар» судитиметься з ексзіркою команди

Донеччани прагнуть отримати компенсацію.

Генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін заявив про те, що донецький клуб подав позов проти свого колишнього гравця Тете, який влітку підписав контракт із «Ґалатасараєм»:

Коли Тете вперше покинув наш клуб з Annexe 7 від ФІФА, він перейшов до «Ліона», а потім вони віддали його в оренду «Лестеру» за 1 мільйон євро. Вони зловжили Annexe 7, тому що не можуть продавати гравців, тому що гравець належав нам. У гравця був із нами контракт. Схоже, вони здобули необґрунтовану вигоду за рахунок нашого клубу.

Тепер ми подали до ФІФА заяву про повернення цих грошей. Після «Лестера» Тете перейшов у «Ґалатасарай». Ми подаємо позов проти Тете, але він поділяє відповідальність з «Ґалатасараєм». Відповідно до Annexe 7 гравець повинен відправити нам офіційний лист до 1 липня, щоб сказати: “Я хотів би використовувати Annexe 7, щоб припинити дію мого контракту. Тете не надсилав цього листа.

Ми багато разів просили його повернутися до клубу, а він нас ігнорував. Через його відсутність, ми в односторонньому порядку розірвали з ним контракт. Це означає, що фактично Тете розірвав цей контракт. Знаєте, у цьому контракті є пункт про суму 150 мільйонів євро. Тепер Тете й «Ґалатасарай» разом несуть загальну відповідальність за такого розірвання контракту.

Нагадаємо, що 23-річний Тете скористався Annexe 7 ФІФА і призупинив термін дії контракту з «гірниками», який був розрахований до кінця 2023-го року, після чого оформив повноцінну 4-річну угоду з турками.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*