• 09.05.2024 22:35

Остання Олімпіада у кар’єрі Беленюка

29 Вер 2023, 13:04 ,

Спортсмен-депутат проведе свої останні Олімпійські ігри.

Український спорстмен Жан Беленюк проведе в Парижі свою останню Олімпіаду в кар’єрі. Про це борець греко-римського стилю розповів у ексклюзивному коментарі для «Суспільне Спорт».

2021-го року в Токіо Беленюк вже в статусі народного депутата України здобув дебютне олімпійське золото вагової категорії до 87 кг. За 5 років до того він також був близьким до тріумфу в Ріо, де виборов срібло.

Олімпійську ліцензію до Парижа Беленюк вже здобув за підсумками чемпіонату світу-2023. У сербському Бєлґраді квоту спортсмену приніс бронзовий виступ у звичній вазі до 87 кг.

Якби спортсмену не вдалося вибороти ліцензію, розповідає Беленюк, він був готовий відмовитися від подальших спроб кваліфікуватися навесні. Натомість саме здобута путівка мотивує його готуватися до Олімпіади-2024, останньої в його кар’єрі:

Є над чим подумати, є що проаналізувати у підготовці до Олімпіади. Для нас це максимально позитивний момент – одразу відібралися і маємо 10 місяців для підготовки, для вивчення усіх суперників, що будуть на Олімпіаді, щоб максимально проявити себе на цих змаганнях. Тому спокійно будемо працювати і готуватися до останньої Олімпіади в моїй кар’єрі.

Думаю, цього разу вже точно [проведу останні Ігри]. Я таке казав, у принципі, перед Олімпіадою у Токіо, але війна внесла певні корективи в життя – відчуваю необхідність, поки в мене ще є сили, максимально виявити себе на спортивній арені, прославляти свою державу і тішити результатами вболівальників.

Я вірю в долю. Якщо мені Бог дав можливість завоювати ліцензію на Олімпіаду-2024, то я думаю, що треба до неї готуватися. Якби не виборов ліцензію на чемпіонаті світу, то задумався би, чи брати участь в наступних відбіркових турнірах навесні, бо це достатньо важко – розбити підготовку на два етапи.

За підсумками чемпіонату світу Україна здобула дві олімпійські ліцензії з боротьби: окрім Беленюка, в жіночій категорії до 62 кг відібралася бронзова призерка Ірина Коляденко.

У Токіо Беленюк став першим олімпійським чемпіоном України в боротьбі з 2004-го року. Також золот” в цьому виді спорту здобували Ірина Мерлені, Ельбрус Тадеєв (обидві медалі – 2004-го) та В’ячеслав Олійник (1996-го).

0
Один коментар до “Остання Олімпіада у кар’єрі Беленюка”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*