• 20.09.2024 00:54

Які шанси обійти Італію?

10 Вер 2023, 12:58

Розбираємо турнірне становище у відбірковій групі С до Євро-2024.

Нічия італійців у Північній Македонії, звичайно, збільшує шанси “синьо-жовтих” на путівку на Євро, але не так сильно, як би хотілося. Отже, найвірогідніше, що Україна та Італія переможуть Північну Македонію та Мальту у матчах, що залишились.

У “Скуадри адзури” ще залищається виїзд в Англію. Тут у нас є всі підстави сподіватись, що Італія очок не візьме: по-перше, для англійців принципово взяти реванш перед власними вболівальниками за поразку на Євро; по-друге, на цей час (матч відбудеться у середині жовтня) Англія теоретично не гарантуватиме собі путівку на Євро.

За таких умов Україну влаштує поділ очок з Італією в очних зустрічах. Якщо ж “синьо-жовті” раз програють, а раз зіграють внічию, то загальна кількість очок у команд буде однакова, але перевагу отримають італійці, оскільки в них буде кращий доробок в очних поєдинках.

Тож навіть нічия у найближчому матчі в Мілані не гарантуватиме Україні спокійного життя в групі. Інша справа – перемога. Тоді підопічним Реброва достатньо буде взяти свої очки з македонцями та мальтійцями. Хоч навіть тоді в Італії залишаться шанси, але їм доведеться вигравати на виїзді і в Англії, і в України.

Поразка в Італії трагедією для нашої збірної не буде, але тоді, найвірогідніше, доведеться перемагати “Скуадру” в останньому турі. Якщо італійці не переможуть Англію, то достатньо буде будь-якої перемоги, в іншому разі – треба перемагати з більшою різницею, ніж програли в Італії. Можливо, навіть доведеться рахувати загальну різницю забитих та пропущених м’ячів – тут ми наразі поступаємось.

Італію Україна у своїй історії ще не перемагала. Якихось два роки тому італійці стали найсильнішими на континенті. Але зміна поколінь та тренерські пертурбації у суперника дають нам шанс. Час ним скористатись!

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*