• 28.04.2024 22:29

Три по три для Ферстапена

27 Сер 2023, 18:29

Макс здобув третю перемогу поспіль у рідному Зандфорті та дев’яту поспіль перемогу цього сезону.

Макс Ферстапен впевнено виграв кваліфікацію на ґран-прі Нідерландів, причому був явни швидшим за всіх як у дощ, так і на сухій трасі. Доволі впевнено він виграв старт, але вже наприкінці першого кола пішов сильний дощ.

З лідерів у бокси завернув Чеко Перес – і це було дуже правильне рішення. Ферстапен заїхав на зміну ґуми на коло пізніше, але трохи застряг за П’єром Ґаслі, тож програвав напарнику 13 секунд. Але дуже швидко їх відіграв – буквально за десяток кіл, які пілоти пройшли на проміжній ґумі.

Під час зворотньої зміни на сліки Ферстапен, який цього разу зупинився раніше Переса, обійшов мексиканця. Нічого не змінила й машина безпеки, яка з’явилася на трасі після аварії Лоґана Сарджанта. Після рестарту Ферстапен вигравав по кілька десятих на колі у Переса.

За 11 кіл до кінця пішов сильний дощ. Більшість пілотів поставила проміжну ґуму, але буквально за коло-два змушені були ще раз заїжджати в бокси, аби поставити ґуму для сильного дощу. Не пощастило Пересу, який спочатку помилився і пропустив Алонсо, а як тільки він вдруге заїхав у бокси, перегони зупинили, а Перес відкотився на шосте місце. Втім, на рестарт його випустили третім, взявши до уваги те, коли пілоти перетнули контрольну лінію. Щоправда, Серхіо отримав штраф 5 секунд за перевищення швидкості на піт-лейн.

Після рестарту пілоти їхали досить обережно, тож змін серед лідерів не відбулося, але Перес через штраф відкотився на четверту позицію, пропустивши на подіум П’єра Ґаслі.

Це дев’ята поспіль перемога для Макса, таким чином він повторив досягнення Себастьяна Фетеля, яке той встановив 10 років тому, теж виступаючи за “Ред Бул”.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*