• 19.05.2024 20:02

Гравці «Прикарпаття» – на фіктивній військовій службі?

25 Сер 2023, 12:48

Івано-франківський клуб потрапив у великий скандал.

Державне бюро розслідувань викрило в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на службу у військкомати футболістів місцевого професійного футбольного клубу, повідомляють ДБР та «Українська правда».

Бюро зазначає, що встановило особи деяків керівників військкоматів, які налагодили  схему фіктивного зарахування на військову службу в роти охорони ТЦК:

«Новобранці» отримували можливість фактично не проходити військову службу, проводячи час на власний розсуд. Деякі з них спокійно брали участь у футбольних матчах у складі футбольного клубу з Прикарпаття. До того ж вони отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення рахунком бюджетних коштів.

При цьому джерела «Української правди» повідомляють, що йдеться про футболістів першолігового «Прикарпаття» , який в перебуває в сфері впливу мера Руслана Марцінківа. До слова, вже протягом тривалого часу клуб всіляко намагається додавати до своєї назви приставку ЗСУ – «Прикарпаття-ЗСУ».

Зрештою, бюро та поліція провели у військкоматах близько 30-ти обшуків Івано-Франківської області, обласній ВЛК, а також за місцями проживання фігурантів.  Розслідування триває у межах розпочатого провадження за ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою службових повноважень).

0
Один коментар до “Гравці «Прикарпаття» – на фіктивній військовій службі?”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*