• 21.05.2024 01:34

Навіть травма основного воротаря Тібо Куртуа не змусить наставника «Реала» Карла Анчелоті зробити ставку на українця Андрія Луніна.

Бельгійський голкіпер мадридців Тібо Куртуа отримав травму на тренуванні – розрив передньої хрестоподібної зв’язки лівого коліна. Йому потрібна операція. А сезон в Іспанії стартує вже найближчими днями.

Термін відновлення офіційно не оголосили, але зазвичай у таких випадках він складає не менше 6-ти місяців. Однак є й песимістичніші дані: бельгієць може пропустити весь сезон і навіть ризикує не поїхати на Євро-2024. Варіант із поверненням десь у березні-квітні іспанські експерти називають вірогідним.

Здавалося би, в цій, зрозуміло, неприємній ситуації шанс на місце в основі мав би отримати Андрій Лунін. Але от біда: досвідчений італійський фахівець Карло Анчелоті не довіряє нашому голкіперу. Минулого сезону він провів 12 матчів, з них 4 на нуль, пропустив 13 голів.

До речі, Андрій одразу підтримав напарника, опублікувавши відповідний пост в інстаґрамі, закликав Куртуа триматися та відзначив: «Ти сильний, ми всі з тобою».

А «Реал» тим часом за вказівкою Карла Анчелоті розпочав пошуки нового воротаря. Журналісти вже «винюхали» про список із 6-ти претендентів, і серед них – майже всі зіркові персонажі: Кепа Арісабалаґа з «Челсі», вільний агент Давід де Хеа, який пішов із «Манчестер Юнайтед», Ясін Буну зі «Севільї», Кейлор Навас із «ПСЖ», Ґіорґі Мамардашвілі з «Валенсії» (його оцінюють у 25 мільйонів євро) та Домінік Ліваковіч із заґребського «Дінамо».

І як би це не було неприємно Луніну, все ж наш голкіпер може зачепитися за шанс. До суботи, 12-го серпня, коли «Реал» розпочне сезон на виїзді в Більбао проти «Атлетіка» (22.30), заміну Куртуа ще не знайдуть. Тож Андрію варто вийти на матч і зіграти так, щоби довести, що жодних замін українцю не потрібно навіть близько…

Нагадаємо, нещодавно з’явилися чутки про те, що Лунін перебуває на радарі в «Челсі». А це цікавий варіант.

У липні повідомляли, що тренер воротарів «Реала» Луїс Льопіс незадоволений українським голкіпером, на відео потрапив епізод, де наставник добряче вилаяв Луніна. Однак на наступному занятті він уже поцілував Андрія в щоку – теж на камери.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*