• 05.05.2024 22:28

МОК кваліфікував Харлан на Олімпіаду-2024

Міжнародний олімпійський комітет ухвалив важливе рішення щодо українки.

Міністр молоді і спорту України, президент НОК Вадим Гутцайт повідомив, що МОК ухвалив рішення про кваліфікацію Ольги Харлан на Олімпіаду-2024.

«Мені, як колезі-фехтувальнику, неможливо уявити, що ви відчуваєте в цей момент. Війна проти вашої країни, страждання людей в Україні, невизначеність навколо вашої участі на ЧС з фехтування в Мілані, важкі внутрішні конфлікти, які можуть бути у вас і багатьох ваших колег, а потім події, які розгорталися вчора – все це американські гірки емоцій і почуттів. Чудово, як ви справляєтеся з цією неймовірно важкою ситуацією, і я хотів би висловити вам свою повну підтримку.

Враховуючи вашу унікальну ситуацію, МОК виділить вам додаткову квоту на Олімпійські ігри-2024, якщо ви не зможете пройти кваліфікацію протягом періоду, що залишився. Ми робимо цей унікальний виняток також тому, що поточні процедури ні в якому разі не компенсують кваліфікаційні бали, які ви втратили через свою дискваліфікацію.

Зрозуміло, що ви повинні відповідати іншим критеріям прийнятності, як і будь-яка інша спортсменка. Будьте впевнені, що МОК і надалі буде повністю солідарним з українськими спортсменами та олімпійською спільнотою України в ці надзвичайно важкі часи», – написав Бах у листі до Харлан.

Нагадаємо, що Харлан дискваліфікували з ЧС через те, що вона не потисла руку росіянці Анні Смірновій. На цьому турнірі розігрувались кваліфікаційні бали на ОІ.

0
Один коментар до “МОК кваліфікував Харлан на Олімпіаду-2024”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*