• 05.05.2024 23:34

Дискваліфікація Харлан через росіянку: буде апеляція

Відповідну позицію вже висловив президент федерації фехтування України.

Україна готує апеляцію на дискваліфікацію шаблістки Ольги Харлан з чемпіонату світу з фехтування, що проходить у Мілані. Про це пише «Супільне Спорт» з посиланням на слова президента організації Михайла Ілляшев в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Виключення Харлан зі списку учасниць одиночного турніру з шаблі відбулося після її сутички з нейтральною фехтувальницею з Росії Анною Смірновою. Українка здобула перемогу над росіянкою з рахунком 15:7, однак потім відмовилася вітати її рукостисканням, запропонувавши замість цього «постукатися» зброєю.

Спершу Харлан пропустили до наступного раунду змагань. Однак на наступну сутичку проти представниці Болгарії Йоани Ілієвої українка не вийшла, тоді як у протоколі змагань напроти неї вказали «виключення».

Михайло Ілляшев, президент федерації фехтування України, розповів про апеляцію, яка готується на рішення про дискваліфікацію. І сподівається, що Харлан зможе ще виступити на командному турнірі з жіночої шаблі, якщо протест буде підтримано.

Ми повністю підтримуємо Ольгу Харлан у цій ситуації. Я зараз перебуваю на чемпіонаті світу, ми готуємо протест, будемо оскаржувати це рішення. Адже суддя, який безпосередньо працював на цьому поєдинку, не давав чорну картку, не дискваліфіковував її. Це вже потім почались «підкилимні ігри». Ця дискваліфікація з’явилась уже після того, як визначилась наступна суперниця [Ольги Харлан], навіть був призначений суддя на наступний бій.

Ми сподіваємось, що розгляд апеляції завершиться днями. Але вже мови про те, аби її повернули на ці змагання, не йдеться. У цьому випадку ми будемо намагатись досягнути того, щоб скасували цю чорну картку, дискваліфікацію, яка потягне за собою неможливість її виступу в командних змаганнях, які будуть за кілька днів у Мілані. А нам важливо, аби наша команда виступала. Так званих «нейтральних» спортсменів у командних змаганнях усе одно не буде, – сказав Ілляшев.

Зазначимо, що в правилах FIE є лише одне трактування «виключення» – це передбачає дискваліфікацію зі змагань та відсторонення на 60 днів від усіх подальших стартів. Тобто, українська фехтувальниця має пропустити й командний турнір з фехтування, де нейтральних представників з Росії та Білорусі немає.

0
3 коментар до “Дискваліфікація Харлан через росіянку: буде апеляція”
  1. Як москалів взагалі допустили??? Навіть програючи, всеодно настала!!!

    0
  2. Як москалів взагалі допустили??? Навіть програючи, всеодно настала- тварина!!!

    0
  3. Як організатори,знаючи про конфлікт, звели нас з москалями???

    0

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*