• 09.05.2024 11:41

Футбол на Місяці: 1-ий матч готують на 2035-ий рік

2035-го року на Місяці може відбутися 1-ий футбольний матч змагального характеру.

Інженери, технологи й інші науковці з Інституту інженерії та технологій (Велика Британія), розробили регламент місячного футболу.

Для матчу на Місяці пропонують використовувати чорно-білий м’яч – в півтора разу більший за звичайний. Його мають виготовити з аерогелю нового покоління, що додасть губчасту структуру – вона дозволить м’ячу відскакувати від землі, не маючи всередині повітря.

Екіпіруванням стане герметичний костюм із вбудованими подушками для колін і ліктів. У ньому запланували систему охолодження й обігріву та фланелеву підкладку для поглинання поту. Шоломи повинні забезпечувати можливість спілкування гравців і тренерів, відображення суддівських рішень і стану костюма. Кут огляду – 180-270 градусів.

Місячний футбол – безконтактний, заволодіти м’ячем можна лише через перехоплення, а не боротьбу. В кожній команді по 5 гравців, їм заборонено не тільки робити підкати, а й грати головою – щоб уникнути пошкодження екіпірування.

Для формування рівного поля планують використати технологію лазерного спікання – обстріл поверхні, в результаті якого різнорідні елементи розплавляться та перетворяться на єдиний шар. Розміри ігрового майданчика – 32 метри завдовжки та 25 метрів завширшки. Збільшені і ворота – майже до 11-ти метрів завширшки та майже до 3-ох метрів заввишки.

Судді на полі – лише у вигляді голограм. Фізично вони перебуватимуть на станції.

Матч розіб’ють на 4 10-хвилинні чверті з 20-хвилинними перервами між ними – для обслуговування обладнання.

Інститут інженерії та технологій оголосив про проведення конкурсу, в рамках якого британським дітям віком від 4-ох до 13-ти років запропонували вигадати уніформу для 1-ої позаземної команди – «Мун Юнайтед».

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*