• 18.05.2024 17:21

УЄФА оголосив про заходи так званої реінтеграції стосовно 9-ти клубів, які офіційно заявили про вихід зі Суперліги.

Сторони досягнули домовленості у вигляді декларацію. 9 клубів визнали, що проект Суперліги помилковий і попросили вибачення. Під цим підписалися “Арсенал”, “Мілан”, “Атлетіко”, “Челсі”, “Інтер”, “Ліверпуль”, “Манчестер Сіті”, “Манчестер Юнайтед” і “Тотнем”.

Також ці клуби визнають і приймають статут УЄФА та залишаються прихильними до змагань під егідою організації. Вони повинні припинити будь-яку участь у компанії, створеній для функціонування Суперліги. Начебто як жест доброї волі, клуби пожертвують 15 мільйонів євро на розвиток дитячого, юнацького та масового футболу в Європі. Крім того, зі суми за їхню участь в турнірах УЄФА наступного сезону знімуть по 5 відсотків.

У подальшому за участь у несанкціонованому змаганні клуби зобов’язані заплатити 100 мільйонів євро штрафу, за порушення інших пунктів декларації – 50 мільйонів.

При цьому 3 клуби не досягнули домовленості з УЄФА: “Реал”, “Барселона” та “Ювентус”. Вони і раніше заявляли, що залишаються прихильними проекту Суперліги. Раніше з’являлася інформація, що їх можуть відлучити від єврокубків на 2 роки.

0
Один коментар до “УЄФА проти Суперліги: 9 на 3-ох”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*