• 15.05.2024 04:36

Африканців – у «Чорний список». Расизм по-поліськи

Радикальні фанати «Полісся» розкритикували трансферну політику клубу з акцентом на африканських гравців.

«Джарджу з Ґамбії, Аніаґбосо з Нігерії, Макуана з Конґо. Бум африканських гравців у «Поліссі» – одна з обговорюваних тем у медіа України», – зазначили представники житомирського ультрас-угруповання.

Вони додали, що найдорожче придбання (600 тисяч євро, за даними Transfermarkt) – Бені Макуана з «Монпельє». Минулого сезону чемпіонату Франції він виходив лише на заміну у 8-ми матчах, опинився в тіні та нічим себе не проявив. За збірну Конґо відіграв 12 матчів, результативними діями також не вирізнявся.

«І чим він краще за українців? – запитують фанати «Полісся». – Проте під час війни дитячі спортивні школи в Україні отримують мінімальну підтримку. Молодим футболістам важко пробитися в основний склад 1-ої команди «Полісся», де грають такі іноземні легіонери».

Тож позиція фанатського угруповання «WZTF» однозначна – африканських легіонерів до «Чорного списку»!

«І справа тут не в расизмі, – контраверсійно заявили радикальні вболівальники. – Ми хочемо, щоби за «Полісся» виступали передусім близькі за духом та менталітетом гравці. В Житомирі ніколи не було чорношкірих гравців, і це традиція, яка відрізняє наш клуб від інших. Cелекціонери мають передусім шукати нових гравців на Житомирщині, в сусідніх областях, тобто історично за духом близькі до поліського краю. А вже потім звертати увагу на всю Україну та Європу».

Нагадаємо, що відомий український голкіпер Денис Бойко перейшов із «Динамо» в «Полісся».

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*