• 18.05.2024 21:08

Підтримав лише «Рух»: «Карпати» та «Львів» просилися у чемпіонат U-19

У львівському клубі мають намір реформувати юнацьку першість.

Керівник медіа-центру «Руху» Богдан Тимовчак розповів для ютуб-каналу «жовто-чорних» про бажання побачити реформи в українському юнацькому футболі. За його словами, клуб навіть підтримав бажання «Карпат» та «Львова» грати у молодіжній першості, попри відсутність їхніх перших команд в елітному дивізіоні.

«Карпати» та «Львів» запропонували, щоб їхні юніори грали в чемпіонаті України U-19. Ми – єдиний клуб, який це підтримав. Але зрозуміло, що в інших клубів була інша позиція, тому що вже чемпіонат розпочнеться, треба календар по-іншому будувати, там багато нюансів. Це буде такий прецедент, тому що завтра прийде умовний «Лівий берег» і скаже: «А чому не ми?». Таких клубів багато назбирається і почнеться хаос, – розповів Тимовчак.

Крім того, представник «Руху» зізнався, що львів’яни запропонували українській асоціації футболу реформувати юнацький футбол в Україні, взявши за приклад італійську прімаверу.

Запропонували УАФ зробити реформу українського футболу, як це є зокрема в Італії, де ми були на матчі юніорського чемпіонату, коли грали з «Міланом» і спілкувалися з італійськими колегами. У них – спортивний принцип. Тобто є прімавера, де грають «Мілан» та «Ювентус», але вони можуть вилетіти, а зайти можуть умовна «Спеція» та інші. Так само ми хочемо зробити, що в українському футболі у чемпіонаті U-19 за спортивним принципом заходили чи вилітали  команди, – додав керівник.

Наостанок Тимовчак сказав, що набагато більше користі юнацькому футболу в Україні принесе історія, коли в молодіжній першості гратимуть ті команди, які справді хочуть розвивати молодь, а не утримують свої дублерські склади лише через регламент.

Клуби, які не мають можливості утримувати команду в прем’єр-лізі, але мають хороші академії – від цього виграє український футбол. Молодіжний футбол отримає свіже дихання. А ще є бонуси, які дає УЄФА на розвиток юнацького футболу. Умовний «Лівий берег» отримає – для них це мотивація грати. А є клуби, які штучно утримують юнацькі команди. Вони не потрібні, але є регламент і треба тримати. Дайте краще можливість тим командам, які хочуть розвивати юнацький футбол, – сказав Тимовчак.

Нагадаємо, що саме «Рух» став чемпіоном минулого сезону української першості U-19.

0
Один коментар до “Підтримав лише «Рух»: «Карпати» та «Львів» просилися у чемпіонат U-19”

Коментарі закриті.

Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*