• 09.05.2024 16:43

“Україна переможе!”

21 Чер 2023, 6:09

20 листопада 2023 року. Україна приймає Італію. Для виходу на Євро-2024 “синьо-жовтим” потрібна перемога. 85-а хвилина матчу, рахунок 0:0, вся країна припала до телеекранів. Раптом камера з поля перемикається на камеру за воротами. Там на інвалідному візку з мікрофоном сидить Андрій Павелко. Він одягнутий у тюремну робу, ззаду волосся зібране у косу.

– Любі маї! – затягнув Павелко.

– А шоб його шляк трафив! Хто цього дов…оба пустив в ефір? – голос Вацка звучав все тихіше, а потім і зовсім зник.

– Ці руки нічого не крали! – продовжував Павелко, демонструючи у камеру свої руки, вкриті численними татуюваннями, серед яких особливо виділявся напис “Ігарьок, Алєжка і Льоха тут були”.

Після цих слів стадіоном прокотився стогін розчарування. Але не від слів Павелка, якого мало хто чув, а через те, що італійці заробили право на пенальті.

– Саме за час моєї каденції ми написали “Героям слава!”, а форма нашої збірної стала ще жовтішою, – продовжував Павелко. – Весь прогрес нашого футболу, нашої країни, людства відбувся завдяки мені. І зараз я це доведу.

Після цих слів Павелко зіскочив з візка, розірвав руками сітку, і ударом скорпіона відбив пенальті. Колишній керманич УАФ підхопив м’яч, обіграв всю команду Італії, паралельно втікаючи від стюардів, і врешті-решт неймовірним ударом п’ятою через себе в падінні забив гол. Після цього до нього наблизились стюарди, але Павелко раптом голосно свиснув у свисток, який встиг вкрасти в арбітра під час свого незабутнього рейду до воріт італійців, і стюарди зупинились мов зачаровані.

– Що я можу сказати про свій арешт? – продовжив Павелко у мікрофон, який весь цей час не випускав із рук. – Україна переможе! Слава Україні!  Що буду робити далі? Слава Україні! Україна переможе! Усе буде добре! Ми переможе…

На цих словах у Павелка жорстким підкатом ззаду (ще жорсткіше, ніж колись у Степаненка) врізався Андрій Ярмоленко. Павелко впав і замовк. На полі з’явилась швидка, з якої вилізли двоє кремезних санітарів, поклали Павелка на ноші, запхали у швидку і під ревіння стадіону вивезли у невідомому напрямку.

5
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*