• 28.04.2024 22:12

Ферстапен найшвидший за будь-якої погоди

18 Чер 2023, 21:45

Нідерландець здобув впевнену перемогу на ґран-прі Канади.

Кваліфікації відбувалася в дощових умовах. У фінальному сегменті пілоти встигли показати по одному колу, а потім сталися червоні прапори через аварію Оскара Піастрі. За час паузи дощ посилився, тож ніхто результат не покращив. Це дозволило Ніко Гюлькенберґу на “Гаасі” посфісти друге місце, щлправда згодом він отримав штраф у три позиції. А переміг з гігантським відривом, звичайно ж, Макс Ферстапен. Знову провалили кваліфікацію Серхіо Перес та Шарль Леклер, які не вийшли у топ-10. Обидва пілоти не показали результат ні на сліках, ні на проміжній ґумі.

Під час перегонів відбулося значно менше цікавих подій. Ферстапен впевнено виграв старт, комфортно лідирував, за ним йшли Алонсо та Гемілтон. Після другої хвилі піт-стопів певний час найшвидшим був Льюїс, він наближався до Алонсо, але ближче до кінця дистанції гард на машині іспанця запрацював краще, ніж мідіум у британця.

За кілька кіл до кінця Ферстапен, висловлюючись формульною мовою “заснув”, припустився невеличкої помилки в шикані, але упіймав машину і спокійно доїхав до фінішу, здобувши свою 41-у перемогу в кар’єрі – за цим показником він наздогнав легендарного Айртона Сенну.

0
Авторизація
*
*
Реєстрація
*
*
*
*